Hamzaçebi'den koalisyon görüşmelerine ilişkin açıklama

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, koalisyon görüşmelerinde bugün heyetler arasındaki son görüşmenin yapılacağını belirterek, "Bu görüşmeden sonra muhtemelen iki genel başkan bir araya gelecek, bir görüşme gerçekleştirecektir. 'Koalisyon hükümeti kurulacak mı, kurulmayacak mı' konusu tahmin ediyorum ki o görüşmede kararlaştırılır" dedi.

Hamzaçebi, gazetecilerin, koalisyon görüşmelerinin takvimine ilişkin sorusu üzerine, bugün AKP heyetiyle son görüşmeyi gerçekleştireceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Son görüşmemiz Türkiye'nin dış politikası, AB politikası ve eğitim politikası konularında olacak. Bu konularda her iki taraf da görüşlerini birbirlerine anlatacak. Bugünkü görüşme heyetler arasındaki son görüşmedir. Bu son görüşmeden sonra muhtemelen iki genel başkan biraraya gelecek, bir görüşme gerçekleştirecektir. 'Koalisyon hükümeti kurulacak mı, kurulmayacak mı' konusu tahmin ediyorum ki o görüşmede kararlaştırılır.

Türkiye'nin 4 yıllık güçlü bir reform hükümetine ihtiyacı var, seçim hükümetleriyle kaybedecek zamanı yok. 45 gün sonra seçim ya da azınlık hükümetiyle 1 yıl ya da 2 yıl sonra seçim gibi düşünceler ve senaryolar Türkiye'ye zaman kaybettirmekten, Türkiye'nin sorunlarını ağırlaştırmaktan ve derinleştirmekten başka bir işe yaramaz. Parlamentoda koalisyon kurma seçeneği varken 'biz yetkiyi kimseyle paylaşmayız. Olmazsa dışarıdan destekli azınlık hükümeti kurarız' demek, milli iradeye saygısızlıktır."

BALYOZ VE ERGENEKON SANIKLARINA HAKLARININ İADESİNİ İSTEDİ

Hamzaçebi, YAŞ'ta, kumpas olarak isimlendirilen ve adil yargılanma hakkının çiğnendiği, sahte delillerle hüküm verilen davalarla ilgili konuların mutlaka gündeme alınması gerektiğini ifade etti.

Balyoz Davası ile TSK'nın teslim alınmak istendiğini ve açıkça TSK'ye pusu kurulduğunu ifade eden Hamzaçebi, hukuksuzluğu tescil edilen bu davada yargılandıkları ve mahkum edildikleri için terfi edilmeyen komutanların, terfi haklarının iade edilmesi gerektiğini söyledi.