CNN Türk'te canlı yayında konuşan Hande Fırat, "Birilerine göre cici terörist bunlar" diyerek HDP'ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. HDP ise Fırat'ın sözlerine karşılık verdi

CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, HDP'ye Beşiktaş'taki bombalı saldırılarla ilgili ağır eleştirilerde bulundu. CNN Türk'ün canlı yayınında konuşan Fırat, Beşiktaş saldırısı sonrası Meclis'ten çıkan bildiriye HDP'nin imza atmamasına ilişkin "Ortak bildiriye neden imza atmadınız" diye çıkışarak "Birilerine göre cici terörist bunlar" ithamında bulundu.

Fırat, konuşmasının devamında sesini yükselterek "Eğer açıklamıyorsan terörle aranda bağ var duruşu da haklı oluyor. Teröre karşı ortak duruş metnini imzalamayıp üstüne bize böyle haksızlık yapılıyor denildiğinde de inandırıcılığı kalmıyor. Parlamentosunda konuşturan, terör örgütü diyemeyen, birilerine göre cici olan terörist nasıl hayatta kalıyor? İnsan, silah, para transferiyle. Kim destek veriyor, bilmiyor muyuz?" ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ise Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat'a yanıt verdi.

"CNN Türk Televizyonunda bugün yayınlanan ve Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’in de yorumcu olarak bulunduğu Parametre programında, Cumartesi günü İstanbul’da gerçekleşen saldırı sonrası TBMM’de 3 parti tarafından hazırlanan metne ilişkin partimizin tutumu ve bu saldırıya karşı partimizin net duruşu hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığını ifade etmiştir" diyen HDP, partiye dönük medya ambargosuna dikkat çekerek, "metni neden imzalamadığımıza dair dün paylaştığımız bilgi notu, saldırıyı en sert biçimde kınadığımızı ifade ettiğimiz ve Adana Milletvekilimiz Meral Danış Beştaş tarafından Meclis Genel Kurulunda da okunan açıklamamız ve cezaevinde tutulan Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş tarafından kaleme alınan açıklama Sayın Fırat ve Sayın Çelik'e iletilmiştir." ifadelerini kullandı.