Şirin Payzın'ın CNN Türk'ten kovulması için Aydın Doğan'la konuşan ismin Hande Fırat olduğu iddialarının ardından gazeteci Serdar Akinan, Hande Fırat'a "Payzın'dan Saray rahatsız" diyen ismin AKP Sözcüsü Mahir Ünal olduğunu ileri sürdü

Hande Fırat-Şirin Payzın kavgasına ilişkin iddia

CNN Türk'te "Ne Oluyor?" programının sunucusu Şirin Payzın'ın "Saray rahatsız" denilerek işten kovulması ve sonra yeniden Saray'la görüşüp işe geri dönmesine ilişkin tartışmalar sürüyor.

Sol'un haberine göre; Payzın'ı Aydın Doğan'a şikayet eden ismin Hande Fırat olduğu iddiası geçtiğimiz hafta gündeme gelirken, bu isimden konuyla ilgili yalanlama gelmişti.

Cem TV'de yayımlanan “Şimdi Gerçekler” adlı programda konuya ilişkin çarpıcı bir iddiayı gündeme getiren gazeteci Serdar Akinan, Hande Fırat'a "Payzın'dan Saray rahatsız" diyen ismin AKP Sözcüsü Mahir Ünal olduğunu ileri sürüldü.

NE OLMUŞTU?

CNN Türk’te program yapan Şirin Payzın’ın işten çıkarılmasının ardından Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Doğan Medya Ankara Temsilcisi Hakan Çelik, Doğan Medya yönetimine gerçek dışı beyanlarda bulundukları iddialarına dair açıklama yapmıştı.

Fırat, "Son günlerde bazı internet sitelerine yazdırılan ve bazı köşe yazarlarının kaleme aldığı şahsımla ilgili iddialar tamamen gerçek dışı, yalan ve iftiradır. Bu kasıtlı iftiraları yazdıranlar asıl kumpası kuranlardır. Zaman gerçekleri ortaya çıkarır” demişti.

"Bazı dedikodu yazarlarınca şahsımla ilgili olarak ortaya atılanların tamamı yalan ve bütünüyle hayal ürünüdür” ifadelerini kullanan Çelik ise Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"İddia edildiği gibi CNN Türk programcısı Şirin Payzın'ın işten çıkarılması ya da kendisiyle ilgili herhangi bir tasarrufta bulunulması yönünde hiçbir girişimim olmamıştır. 1992 yılından bu yana Doğan Grubu'nda çalışıyorum ve yöneticilik yapıyorum. Hiç kimseyi işten atmadım ya da atılması için talepte bulunmadım. İddia edilen ve yazılıp çizilenlerin tamamı çirkin birer iftiradır."