İzmir’in Konak ilçesinde bir apartman dairesinde trans kadın Hande Şeker’i öldüren, N.’yi ise yaralayan A.D. isimli polis, tutuklandı. A.T.K. ise Emniyet’ten serbest bırakıldı. Olay, önceki gün sabah saat 06.30 sıralarında Alsancak’taki 1468 Sokak’ta bulunan 4 katlı bir apartmanın ikinci katında meydana geldi. İkinci el telefon satışı yapan A.T.K., Hande Şeker’in evindeyken polis memuru A.D., eve […]

Hande Şeker’i öldüren polis tutuklandı

İzmir’in Konak ilçesinde bir apartman dairesinde trans kadın Hande Şeker’i öldüren, N.’yi ise yaralayan A.D. isimli polis, tutuklandı. A.T.K. ise Emniyet’ten serbest bırakıldı.

Olay, önceki gün sabah saat 06.30 sıralarında Alsancak’taki 1468 Sokak’ta bulunan 4 katlı bir apartmanın ikinci katında meydana geldi. İkinci el telefon satışı yapan A.T.K., Hande Şeker’in evindeyken polis memuru A.D., eve girdi ve peş peşe ateş etti. Polis memuru A.D. ile A.T.K.’nın arkadaş olduğu belirtildi. Polisin silahlı saldırısı sonucu Hande Şeker olay yerinde hayatını kaybetti. Şeker’in arkadaşı trans kadın N. ise yaralandı. Polis memuru A.D., dün sabah adliyeye sevk edildi. A.T.K. ise Emniyet’ten serbest bırakıldı. Polis memuru A.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Hande Şeker’in arkadaşı N. ise tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere Bozyaka Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İfadesinin ardından İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu’ndan Avukat Deniz Yenikaya, N. ile görüştü. Av. Yenikaya, N.’nin ifadesine ilişkin tutanağın kendilerine verilmediğini ve şikayetçi olacaklarını da ekledi.

TRANS CİNAYETLERİ POLİTİKTİR

İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu, sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi. Komisyon’dan yapılan açıklamada, “Trans cinayetleri politiktir” denildi.