Hangi bürokrat daha parlAK?

BirGün.net'in “en parlAK şahsiyetler” dizisinde bugün bürokratlar var. Dünkü 'spor' listesinde birinciliği Emre Belözoğlu göğüsledi.

1- YUSUF YERKEL
13 Mayıs 2014'te 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma katliamından iki gün sonra o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan Soma'ya gitmiş ve bir vatandaşın protestosuyla karşılanmıştı. Olayın hafızalara kazınan tarafı ise Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in protestocuya attığı tekmeydi. Bununla da yetinmeyen Yerkel, attığı tekme üzerine doktora giderek 7 günlük iş göremez raporu almıştı. Tekme atılan madenci ise, çalıştığı maden ocağından tazminat ödenmeksizin çıkartıldı.

2- YİĞİT BULUT
Jöle kıvamındaki yalakalığıyla Temmuz 2013'te Başbakanlık Başdanışmanlığı'na, 30 Ağustos 2014 tarihinde ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirilmiştir. "İki silahım var, yüzlerce mermim var. Ben ölmeden Erdoğan'a kimse dokunamaz" diyerek de yalakalıktan fedailiğe terfi etti.

3- HAKAN FİDAN
AKP'nin Ortadoğu'daki savaş çığırtkanlığı ile ilgili düşen tapelerde "Suriye'ye savaş için bahane lazımsa, ben 4 adam gönderirim, 8 tane füze fırlatırım, gerekçe olur" demesiyle gündeme gelen Erdoğan'ın "sır küpü". 2015 seçimlerinde MİT Müşteşarlığı görevinden istifa ederek AKP'den Milletvekili aday adayı olmuş ancak Erdoğan'ın resti ile adaylığını geri çekmiştir.

4- CELİL AKGÜN
Bu isim ilk bakışta yabancı gelebilir. Hemen tanıtalım. Kendisi AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün’ün 19 yaşındaki üniversite öğrencisi oğlu. Genç önce Kars Valisi’nin ‘özel kalem müdürü’ oldu, ardından Ankara’ya Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na alındı.

5- YALÇIN AKDOĞAN
Başbakan yardımcısı olan Akdoğan'ın bir röportajında AKP karşıtı gazetecilerin işten atılmasıyla ilgili verdiği komik demeç şöyle: " işten atıldıkları yok ki sadece yer değiştiriyorlar. Bugün Türkiye'de yüzlerce emekçi, fotoğrafçı, kameraman işten atılıyor, kayıt dışı çalıştırılıyor, maaşı ödenmiyor ama kimsenin sesi çıkmıyor. Beyefendi 100 bin lira maaşla bir yerden bir yere geçince olay oluyor. Bunun bizimle ilgisi yok. Tayyip Erdoğan çoğunun adını bilmiyordur bile."

6- YASİN EKREM DEMİR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Örtülü Ödeneğin başında olan Maksut Serim’in oğlu. Açıktan atamayla AB Bakanlığında müşavirlik kadrosu verildiğine dair çokca iddia olan Demir Galatasaray taraftarlarına yönelik "gerizekalı kuş beyinliler, kimin sayesinde o statda maç izliyorsunuz.Nankörler." diyerek twit atmış ve aldığı tepkiler sonucunda hesabını kapatmıştı.

7- MUHAMMED TAHA GERGERLİOĞLU
Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını yapan Muhammet Taha Gergerlioğlu Frankfurt Havaalanı'nda yakalanıp 'casus' iddiasıyla mahkemeye çıkarılan 3 Türkiyeli‘den biriydi.

8- ZEKİ TUMAN
Din dersi öğretmenliğinden TRT’nin Yeni Medya Birimi Müdürlüğü’ne terfi eden kişidir. Konuyla ilgili TRT yetkililerinin yaptığı açıklamada “ille de sosyal medyayı çok iyi kullanması gerekmiyor”

9- MUSTAFA SANCAR
Geçen Mayıs ayında Ankara Hayvanat Bahçesi Müdürü iken TÜBİTAK ULAKBİM Müdür Yardımcılığı görevine getirilmesiyle kamuoyunda tartışılan Mustafa Sancar'ın CV'si sosyal medyadan da yayımlanmıştı. Cahit Arf Bilgi Merkezi'nin de sorumlusu olan Sancar’ın CV’sinde her daldan iş bulunuyordu.

10- ETYEN MAHÇUPYAN
Gazeteci ve köşe yazarı Etyen Mahçupyan, AKP’ye yönelik övgü dolu tutumunun meyvesini önce Akil Adam heyetine seçilerek ardından da geçen sene Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanlığına getirilerek aldı. Tayyip Erdoğan’ın “affedersiniz” sessiz kalan ve daha sonra da kendisini “gerçekte Ermeniden ziyade Osmanlı hissettiğini” söyleyen Mahçupyan, “Cumhurbaşkanı’nın sağduyusu Türkiye’nin acilen ‘el koyulması’ gereken bir ülke olmadığını göstermekle kalmıyor. Eksik demokrasi geleneğine rağmen bizzat AKP sayesinde demokrasiye yönelmiş olduğumuzun delilini oluşturuyor” ifadeleriyle dikkat çekmişti. Ancak Mahçupyan, AKP’yi seçim sonuçları üzerinden eleştirdi.

en AMA en parlAK bürokrat için anketi oylayın, birinci bürokratı beraber seçelim.