Kocaeli 1 No’lu F Tipi Hapishanesi, mahkumların iletişim hakkını bir kere daha engelledi.

Hapishane yönetimi: Dayanışamazsınız!

ONUR EREM @onurerem

Kocaeli 1 No’lu F Tipi Hapishanesi, mahkumların iletişim hakkını bir kere daha engelledi. Kamuoyunda Gülsuyu Davası olarak bilinen, Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesinin ardından İstanbul Gülsuyu’ndaki uyuşturucu çetelerine karşı mücadele ettiği için geçen yıl gözaltına alınan solcular arasında yer alan İhsan Tunç, gazetemize bir mektup göndererek yaşananları anlattı. Mektuba göre bu davada yargılanan 15 tutuklu sanık yargılandıkları davayı, mücadelelerini ve süreci değerlendiren bir mektup yazarak gazetemize göndermeye çalıştı. Ancak mektubu inceleyen cezaevi yönetimi yazılanları “sakıncalı” buldu. Yönetimin sunduğu gerekçe ise şu oldu: “Mektup incelendiğinde yargılanmakta olduğu dava kapsamında basın yolu ile dayanışmaya, haberleşmeye yönelik ibareler bulunması”.

‘DAYANIŞMA YASAK MI?’

İhsan Tunç, 10 Temmuz tarihli karar ile yazdığı mektubun engellendiğini öğrendikten sonra, 15 Temmuz tarihinde gazetemize yazdığı ve bu sefer göndermeyi başardığı ikinci mektupta şunları söylüyor: “Uyuşturucu çetelerinin hamiliği kimlere kalmış… Yoksa her insan kendi yargılandığı dava ile ilgili dayanışma isteme ve haberleşme hakkına sahip değil mi?”

İhsan Tunç, Ekim 2013’te Gülsuyu’nda polisin “şafak operasyonu”nda 18 kişiyle birlikte gözaltına alınmıştı ve savcılığın talebiyle tutuklanmıştı. Tunç ve diğer tutuklu sanıklar, aradan 9 ay geçmesine rağmen hakim karşısına çıkartılmamaktan şikayetçi. Tutuklular ilk defa önümüzdeki ay, yani tutuklanmalarından 10 ay sonra mahkemeye çıkartılacak.