Beykoz'da dizi çekimleri sırasında set çalışanlarına küfrettiği iddiasıyla hakkında hapis istemiyle dava açılan oyuncu Burak Özçivit'in avukatı Serkan Toper, çıkan haberlerin ardından açıklama yaptı. Avukat Toper, söz konusu olayın kurgu olduğunu ve 'şikayette bulunanların para istediğini' savundu.

Hapsi istenen Burak Özçivit'in avukatından açıklama

Set çalışanlarına küfrettiği iddiasıyla hakkında dava açılan oyuncu Burak Özçivit'in avukatı Serkan Toper, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, olayın kurgu olduğunu savunarak "Astronomik meblağlar talep edilmiş ve bu talepler karşılanmayınca basına servis edilen gerçek dışı beyanlarla müvekkilin kamuoyu nezdindeki itibarına saldırı düzenlenmiştir" iddiasında bulundu.

Beykoz Riva'da 8 Aralık 2020 tarihinde Kuruluş Osman dizisinin çekimleri sırasında 4 set çalışanına küfür ve hakaret içeren sözler söylediği iddia edilen oyuncu Burak Özçivit hakkında 'Zincirleme şekilde alenen hakaret' suçundan 4 yıl 1 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Özçivit, önümüzdeki günlerde iddianameyi kabul eden Beykoz 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

ÖZÇİVİT CEPHESİNDEN İLK AÇIKLAMA

Basına yansıyan haberlerin ardından oyuncu Özçivit'in avukatı Serkan Toper, yazılı bir açıklama yaptı.

Toper'in açıklaması şöyle:

"Müvekkilim Burak Özçivit hakkında bugün yazılı ve dijital basın mecralarında çıkan haberlerin müvekkil hakkında haksız intiba oluşturma çabalarına mahal vermemek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına işbu basın açıklamasının yapılması zarureti hasıl olmuştur. Söz konusu haberler de müşteki sıfatı ile bulunan kişiler Anayasal şikayet hakkını kötüye kullanmışlardır.

Şikayet hakkının kötüye kullanılması; suçsuzluğunu bilerek haksız davranışlarla kişiyi küçük düşürmek ve haksız menfaat teminine yönelik eylemlerdir. Bir hakkın kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz. Şikayet hakkı kötüye kullanılmıştır ve müvekkile karşı haksız davranış halini alarak dürüstlük kurallarına da aykırı bir eyleme dönüşmüştür.

Adli makamlara intikal ettirilmiş kurgu iddialar sonucu müvekkilden astronomik meblağlar talep edilmiş ve bu talepler karşılanmayınca basına servis edilen gerçek dışı beyanlarla müvekkilin kamuoyu nezdindeki itibarına saldırı düzenlenmiştir.

Yargılama sonucu gerçeklerin ortaya çıkacağına, fırsatçılığa ve mesnetsiz iddialara karşı hak ve hakikatin galip geleceğine olan inancımız tamdır. Gerçekler güneş gibidir. Zamanı gelince muhakkak ortaya çıkar. Haksız ve fahiş talepler için ortaya konan bu kurguların Türk Yargısının şaşmaz adaletinden döneceğine olan yüksek inancımızla kamuoyuna saygıyla duyurulur."