'Hard rock dinliyorum" diyen Boğaziçi kayyumuna Hayko Cepkin yorumu

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan ve daha önce de AKP’den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu, Habertürk’te Veyis Ateş’in programına konuk oldu.

Ataması yoğun tepkilere neden olan Bulu, “Boğaziçi kültürüne hiç bir şey yapmayacağım. Bütün hocalar bunu soruyor. Ben hard rock dinleyen, Metallica dinleyen bir rektörüm” sözleriyle kendini savundu.

Bulu'nun bu sözlerinin sosyal medyada gündem olmasının ardından sanatçı Hayko Cepkin’den yanıt geldi. Twitter hesabından paylaşım yapan Cepkin, “Yine olan bizim müziğe oldu iyi mi” ifadelerini kullandı.

Bulu, konuşmasında ilgisiz bir şekilde "Belki Ankara'ya gidip gelmek zaman alıyor ama bizim daha çok Ankara'da olmamız lazım. Bütün hocalarım şunu söylüyor 'Boğaziçi kültürüne bir şey yapacak mısınız' diyor, asla, öncelikle ben Boğaziçiliyim. Ben hard rock Metallica dinleyen bir rektörüm. Bu kültürle ilgili en ufak bir şey düşünmüyorum. Ama hocalarımızla mutlaka güncellemeleri yapacağız," ifadelerini kullanmıştı.