Harem selamlık piknik tepkilere rağmen yapıldı
Fotoğraf: Twitter/ @muratagirel

HABER MERKEZİ

Öğrencilerin tepkileri ardından iptal edilen Gebze Teknik Üniversitesi’nde yapılması planlanan harem selamlık bahar pikniği itirazlara rağmen dün gerçekleştirildi. Etkinliğin yapıldığını sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Gazeteci Murat Ağırel, “Mayıs ayında Gebze Teknik Üniversitesi’ndeki iki öğrenci topluluğu 7 Haziran tarihinde kampüsün içinde ‘Harem selamlık bahar pikniği’ düzenleneceğini duyurmuştu.

Üniversite öğrencileri bir açıklama yayımlamış ve düzenlenecek etkinliğe ‘Bilimin, çağdaşlığın yuvası olması gereken üniversitelerde kadın-erkek ayrımı gözetilerek yapılan bir etkinliği kabul etmiyoruz’ diyerek tepki göstermişti. O etkinlik yapıldı. Etkinliğe Gebze Belediye Başkan Yardımcıları da katılım göstermiş. Bilimle, düşünceyle ve fikirlerle uğraşması gereken gençler modası geçen bir siyasal İslam ideolojisinin maşası olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

LAİK EĞİTİM ANLAYIŞI

Kocaeli Gebze Teknik Üniversitesi’nde "Yeniler Topluluğu" ve "Seferber Topluluğu" adlı iki öğrenci topluluğu, 7 Haziran’da "Bahar Pikniği" etkinliği düzenleyeceğini duyurmuştu. Duyuruda, "erkek ve kızların oturma düzeni hususunda ayrı şekilde yer almasına özen gösterileceği" belirtilmişti. Duruma tepki gösteren okul öğrencileri ise yaptıkları açıklamada, “Biz, karşı çıktığımız bu çağ dışı, ayrıştırıcı etkinlik; ve bu etkinliği gerçekleştirmek isteyen, akademi içerisinde TÜGVA sponsorluğu ile bulunmakta olan ve öğrencilerin ‘laik eğitim anlayışı’ prensipleri ile eğitim alma hakkını ellerinden alan bu sözde kulüpleri istememekteyiz. Biz, bu etkinliğe sadece eğitim değerlerimizden dolayı değil; aynı zamanda demokratik haklarımızın yenecek olması nedeni ile karşıyız” demişti.