Türkiye Kupası eleme grubu maçl

Türkiye Kupası eleme grubu maçları geçen hafta tamamlandı ve çeyrek finale kalan 8 takım belli oldu. Geçen hafta 4 ilde yapılan maçlar sonunda çeyrek finale kalan takımlar; Efes Pilsen, Galatasaray, Ülker, Fenerbahçe, Darüşşafaka, Tuborg, Türk Telekom ve Mersin BŞB oldular. Özellikle Şanlıurfa ve Tokat grubundaki maçlar kıran kırana geçti ve çeyrek finalistler son maçlarda belli oldu.

Şanlıurfa’da yapılan maçları yerinde izledim. Beşiktaş, Tuborg B.Kolej ve Darüşşafaka’nın yer aldığı bu grupta heyecan doruktaydı. Urfa’da da maçlara ilgi oldukça fazlaydı. Tüm maçlar tıklım tıklım dolu tribünler önünde oynandı. Basketbolun ülkemizin her köşesinde ne kadar çok sevilen ve bilinen bir spor olduğuna burada gördüklerimle bir kez daha tanık oldum. Maçların bitiminde küçük yaştaki çocuklar, basketbol sevdalısı gençler, basketbolculardan imza almak ve onlarla resim çektirmek için birbirleriyle yarıştılar. Tribünlerde en ufak kötü bir tezahürat olmadan, iyi yapılan, göze hoş gelen her hareketi alkışladılar. Şehir adeta 3 gün basketbolla yatıp, basketbolla kalktı. İşte bu yüzden federasyonun kupa eleme grubu maçlarını yurdumuzun değişik illerinde oynatmasını yerinde buluyor ve destekliyorum.

Tuborg, Beşiktaş ve Darüşşafaka Urfa’da aynı otelde kalıyorlardı. Birbirleriyle sahada kıyasıya mücadele eden oyuncuları maç öncesi ve sonrasında otelde beraber yemek yerken, sohbet ederken gözlemlemek çok ilginçti. Maç içindeki yoğun rekabet maç sonrasında otelde kendisini dostluğa, arkadaşlığa bırakıyordu. Maçlardan önce rakip takımların antrenörleri ve yöneticileri aynı masada turnuva hakkında en güzel hararetli sohbetleri yapıyorlardı. Saha içinde ve saha dışında basketbola yakışan dostluk ve centilmenliği görmek beni çok mutlu etti. Hele Urfa’ya gelen bütün yönetici, hakem ve federasyon yetkililerinin ve Urfa’nın ileri gelenlerinin katıldığı sıra gecesi mükemmeldi. Herkes doyasıya eğlendi.

‘Yediğin içtiğin senin olsun basketbolu anlat’ dediğinizi duyar gibi oluyorum. Saha dışında bu güzel olaylar olurken sahada da birbirine kök söktüren 4 takım izledik. Sonuçta da tur atlayan takımlar Pazar günü oynanan son maçlar sonunda belli oldu.

Bu büyük yarıştan Darüşşafaka ve Tuborg galip çıkmayı başardı. Bu grupta ve takip edebildiğim kadarı ile diğer gruplardaki maçlar sonunda bu yıl TBL’nin çok çekişmeli ve renkli geçeceği şimdiden belli oldu.

Beşiktaş maalesef yeni transferlerine ve Murat Didin’in yönetimine rağmen lige hiç hazır gözükmedi. Bana göre bu sezon Beşiktaş El Amin ve Ratko Varda’yı çok arayacak. Yabancılarından bir tek Opel’den gelen Ellis yerinde bir transfer olarak göze çarptı. Tuborg yine bildiğimiz gibi Hakan Köseoğlu yönetiminde ve içeride de Asım Pars’ın ağırlığını koyması ile etkili oluyor. B.Kolej uzun zaman sonra ilk defa 3 yabancı oyuncu ve Murat Kaya ile bu sezon ligde çok can yakacak gibi gözüküyor. Grubu birinci sırada bitiren Daçka ise büyük bir süprize imza attı. Geçen seneden 8 tane oyuncusunu değiştirip büyük bir revizyona giden takım Ahmet Çakı yönetiminde ve isabetli yabancı seçimi ile ligde başarılı sonuçlar alabilir. Takımın tek dezavantajı çok genç ve tecrübesiz oyunculardan kurulmuş olması.

Kısacası bu sezon basketbolseverleri çok renkli bir lig bekliyor.