URFA’da Harran Üniversitesi kampusunda Kürt öğrencilere faşist saldırı yaşandı saldırdı. Olaylarda faşist grubun silah göstererek

URFA’da Harran Üniversitesi kampusunda Kürt öğrencilere faşist saldırı yaşandı saldırdı. Olaylarda faşist grubun silah göstererek gözdağı verdiği idda edildi.
Önceki gün Harran Üniversitesi'nin Osmanbey Kampusu'nda faşist bir grup ile devrimci yurtsever öğrenciler arasında çıkan tartışma kavga dönüştü. Olay üzerine yurt binası önüne gelen jandarma faşist gruptan 7 öğrenciyi gözaltına aldı. Faşistlerin saldırısının ardından çok sayıda devrimci yurtsever öğrenci halk otobüsü ve minibüsler ile üniversiteye gitti. Araçların içeri girmesine izin verilmemesi üzerine öğrenciler alkışlar eşliğinde güvenlik barikatını aşarak arkadaşlarının yanına gitti.
Bu arada gözaltına alınanlardan şikâyetçi olmak için saldırganların gözaltında tutulduğu üniversite içindeki jandarma karakoluna gitmek isteyen öğrencilere jandarma müdahale etti. Copla yapılan müdahaleye öğrenciler taşlarla karşılık verdi.
Bunun üzerine Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'ndan çok sayıda asker üniversiteye sevk edildi. Yurt önünden kampus nizamiyesi önüne kadar yürüyen öğrenciler ise 'Rektör istifa' ve 'Rektör buraya' 'Kahrolsun Faşizm' sloganlarını attı. Grup, jandarma tarafından çevresinin sarılması üzerine oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı. Öğrenciler, rektör yardımcıları ve hocalarının ikna çabaları sonucu eylemlerine son verdi.