Warner Bros. Discovery'den yapılan açıklamada Harry Potter dizisinin HBO Max platformunda yayınlanacağı doğrulandı.

'Harry Potter' dizisi ilk kez resmen doğrulandı: HBO Max'de yayınlanacak

Dünyanın en çok sevilen fantastik roman ve filmlerinden biri olarak tarihe geçen Harry Potter serisinin dizi olarak yayınlanacağı haberinin ardından merakla beklenen diziye dair detaylar ortaya çıkıyor. Warner Bros. Discovery'den yapılan açıklamada Harry Potter dizisinin HBO Max platformunda yayınlanacağı doğrulandı.

Warner Bros. Discovery’nin basın mensuplarına yaptığı açıklamada Harry Potter dizisinin HBO Max platformunda yayınlanacağı duyuruldu. İngiliz yazar J.K. Rowling'in yarattığı Harry Potter büyücülük dünyasını konu edinen diziye dair ilk iddialar 3 Nisan'da ortaya atılmıştı.

İlk kez resmi olarak doğrulanan dizinin her bir sezonu, Rowling'in kaleme aldığı Harry Potter kitaplarından birine odaklanacak. Discovery'nin 'on yıl sürecek dizi' olarak tanımladığı seride yer alacak kadronun Harry Potter filminde rol alan oyunculardan tamamen farklı olacağı da belirtildi.

HBO & Max Content CEO'su Casey Bloys, konuya dair yaptığı açıklamada "Seyircilere Hogwarts'ı tamamen yeni bir şekilde keşfetme fırsatı verecek olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Harry Potter kültürel bir fenomen. Büyücülük Dünyası'na karşı kalıcı bir sevgi ve beklenti olduğu açık. Warner Bros. Television ve J.K. Rowling işbirliği ile birlikte bu yeni Max Original serisi, hayranların uzun yıllar boyunca keyif almaya devam ettiği ikonik kitapların her birinin derinliklerine inecek."

Yapımcılığı Max ile birlikte Brontë Film&TV ve Warner Bros. Television birlikte üstlenecek. Yaratıcı Rowling ise Neil Blair ve Ruth Kenley-Letts'in desteğiyle dizi süresince yapımcılığa eşlik edecek. Yapımcılar arasında David Heyman'ın yer alması için de görüşmeler sürüyor.

Diziye ilişkin konuşan Rowling, "Kitaplarımın bütünlüğünü koruma konusunda Max'in göstereceği bağlılık benim için önemli. Sadece uzun metrajlı bir televizyon dizisinin sağlayabileceği bir ölçekte derinlik ve ayrıntıyı sunmamıza imkan tanıyacak bu yeni uyarlamanın bir parçası olmayı dört gözle bekliyorum" dedi.