Hasan Ferit Gedik davası yine baskı altına alındı: 3 gözaltı

Maltepe Gülsuyu’nda 2013’ün Eylül ayında uyuşturucuya karşı yapılan yürüyüş sırasında çete üyeleri tarafından açılan ateş sonucu katledilen Hasan Ferit’in davası yine polis baskısı altına alındı.

12'si tutuklu 35 şüphelinin, 11 ile 269 yıl arasında değişen hapis cezasıyla yargılandığı davaya ilişkin İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda bugün yapılan duruşmasında adliyeye girerken slogan atan 3 kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet.com.tr haberine göre duruşmayı izlemek için CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da adliyeye geldi. Duruşma öncesinde polis ekipleri adliye çevresinde yine geniş güvenlik önlemi aldı. Bu sırada adliyeye giren ve slogan atan 3 kişi güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı.

Gözaltına alınan eylemciler karga tulumba polis aracına bindirildiği sırada adliyenin bahçesine gelen Tanal güvenlik görevlilerine tepki gösterdi.

Tanal'ın gösterdiği tepkiye özel güvenlik “Kameralara oynama” diyerek çıkıştı. Özel güvenlik ile Tanal arasından tartışmanın büyümesi üzerine polis müdürleri araya girdi.

2'si kadın 3 kişi gözaltına alınarak çevik otobüsüne bindirildi. Adliyenin Mustafa Kemal Caddesi tarafındaki giriş kapısı bekleyen grup gözaltıları sloganlar atarak protesto etti.

SANIKLAR YİNE TEHDİTLER YAĞDIRDI
Basına ve mağdur yakınlarına kapatılan, sanıkların da sık sık pişkin tavırlarla mahkemeye tehditkar sözler sarf ettiği davanın yürütülme şeklini ağır sözlerle eleştiren Tanal, Twitter hesabından yetkililerin tavrına ateş püskürerek “Sanıkların avukatlara saldırmaması için arada güvenlik çemberi gölgesinde duruşma yapılıyor” dedi.

Sanıkların kendisine mahkeme heyeti huzurunda küfür ve tehditler savurduğunu belirten Tanal, aynı şekilde duruşmayı takip eden isimler arasında yer alan Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan’ın da salondan dışarı çıkarılmasını istediklerini de aktararak "Hukuk fakültelerinde; Nasıl duruşma yapılmaz. Öğrencilere pratik; Uygulamalı ders için H.Ferit Gedik duruşması izlenmeli” ifadelerini kullandı.