Hasan Ferit Gedik davasında mahkeme duruşmanın kapalı olarak görülmesine karar verirken, çete üyeleri avukatları tehdit etti, polis adliye önünde saldırdı

Hasan Ferit Gedik davasında basına takip etmek yasak, sanıklara tehdit etmek serbest

ELÇİN YILDIRAL  @elcinyildiral

Maltepe Gülsuyu'nda Hasan Ferit Gedik'in çeteler tarafından öldürülmesiyle ilgili olarak  görülen duruşma yine olaylı geçti. İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada elektriklerin kesik olması dikkat çekerken, Adliye girişinde polis saldırısına maruz kalan çok sayıda kişi gözaltına alındı, çeteciler avukatları ölümle tehdit etti.

Kartal Adliyesi'nde görülen duruşma öncesinde polis adliye bahçesine girişi yasakladı, duruşma için gelenlere kalkanlarla saldırdı. Kitleyi adliye girişinden uzaklaştıran polis, "Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür" sloganı atarak oturma eylemine başlayan 19 kişiyi gözaltına aldı.

AİLE SALONDAN ÇIKTI, ELEKTRİK GELDİ
Adliye önünde saldırı yaşanırken içeride de elektrik kesildi. Sabah erken saatlerinden itibaren duruşmanın görüldüğü B Blok karanlıkta kaldı. Özel Güvenlik cep telefonlarında bulunan aydınlatma aracılığıyla koridora giriş yapanların kimliklerini kontrol etti. Duruşmanın kapalı yapılacağı kararı ve Gedik ailesinin salonu terk etmesinden bir süre sonra elektriğin gelmesi dikkat çekti.

AVUKAT SAYISINA SINIRLAMA
Mahkeme, duruşmada yer alacak sanık avukatları sayısında sınırlama getirmezken, Gedik ailesi avukatları için her müşteki için bir avukat sınırlaması getirdi. Duruşmaya Gedik ailesi avukatlarından sadece 3 kişi salona alındı. Reddi hakim talebinde bulunan Gedik ailesi avukatları, talebin reddi üzerine salonu terk etti. Duruşma müşteki tarafı olmadan devam etti.  Avukatlarının salona alınmaması ve güvenlik gerekçesiyle Gedik ailesi salona girmeme kararı aldı.

ÇETE HEDEF GÖSTERDİ
22'si tutuklu toplam 24 sanığın katıldığı duruşmada tutuklu sanıklardan Şahin Eren, "Birazdan buraya gelecek insanlar savcıyı şehit edenleri gidip adli Tıp'tan alan insanlar. Asıl örgüt onlar" diye bağırdı. Avukatların alınacağı sırada Hasan Ferit Gedik'in dedesi duruşma salonunun kapısından, "Böyle adalet olmaz, korkaklar" diye bağırdı.

BASINA KAPATILDI
Mahkeme başkanı Mahir Merdun yaşanan olaylarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirimde bulunduğunu belirtti. Tüm CD görüntülerinin gerekli işlemlerin yapılması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiğini kaydeden mahkeme başkanı, salonda suç işleyenler hakkında gerekli işlemlerin yapılması konusunda Cumhuriyet Savcılığı'na bildirimde bulunulduğunu ifade etti.  Mahkeme başkanı Mahir Merdun ise duruşma salonu ve dışında çıkan olaylar nedeniyle nedeniyle duruşmaların kapalı yapılmasına karar verdi.

SANIKLARDAN GAZETECİLERE: GÜLE GÜLE
Bunun üzerine duruşma salonunda bulunan basın mensupları dışarı çıkarıldı. Basın dışarı çıkarılırken, sanıklar basın mensuplarının arkasından "Güle güle" dedi.

***
FERİT AİLESİ: HSYK'YE ŞİKAYET EDECEĞİZ
Ferit ailesinin avukatı Ebru Timtik, karar sonrası yaptığı açıklamada "Mahkeme heyeti çetelerin baskısından sinmiştir. Tarafsızlığını yitirmiş adil yargılama imkânı kalmamıştır. Hasan Ferit Davasını görmekte olan Mahkeme hakkında adil yargılamaya aykırı tutumu nedeniyle HSYK'ya şikayet edilecek" dedi.

Hasan Ferit'in Annesi Nuray Gedik ise "Katilleri koruyorlar. Mücadele için çok çabaladım dik durmaya çalıştım bu günden sonra yok umudum, adalet yok" dedi. Ağlamaya başlayan anne Gedik, daha fazla konuşamadı.

Adaletin 'çivisi' çıktı: Hasan Ferit Gedik davasında polis izleyicilere çivili sopayla saldırdı

Hasan Ferit Gedik davasında sanıklardan anneye 'seni keserim' tehdidi!

Hasan Ferit Gedik davasında sanıktan Av. Günay Dağ'a tehdit: Seni öldüreceğim, yazın bunu