Hasan Ferit Gedik davasında sanıktan Av. Günay Dağ'a tehdit: Seni öldüreceğim, yazın bunu

ELÇİN YILDIRAL e.yildiral@gmail.com; @elcinyildiral

Anadolu Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 11’inci duruşmasına CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan geldi. Kimlik tespitinin ardından Gedik Ailesi’nin avukatı Günay Dağ, yaklaşık 7 aydır devam eden davada henüz yargılamaya başlanılamadığını belirterek, taleplerini dile getirdi. Mahkeme Başkanı Mahir Merdun, talepleri savunma haklarının kısıtlaması sonucunu doğuracağı gerekçesiyle reddetti. Sanık Turhan’ın savunması sırasında anne Nuray Gedik, “Kirli olan sizlersiniz. Oğlum gençleri uyuşturucu zehrinden korumak için Gülsuyu’na gitti. Kanlı gömleğini çaldınız hastaneden delil karartmak için” diyerek tepki gösterdi.

AVUKATLARA SALDIRI
Sanık Turhan’ın savunması salonda kavgaya yol açtı. Hakaretlerin, küfürlerin havada uçuştuğu salonda, sanıklar, Gedik Ailesi ve avukatlarına saldırıda bulundu. Sanıklar, Gedik Ailesi’ne ve avukatlarına küfür ve hakaret ederken, tutuklu sanık Şahin Eren, Gedik Ailesi avukatı Günay Dağ’ı, “Seni öldüreceğim, bunu yazın” diyerek tehdit etti.
Sanıklar, Gedik ailesi avukatlarına “Siz sokakta polis öldürüyorsunuz. Siz kaç paralık adamsınız, sen ne kadar para aldın” diyerek hakaretler savurdu.


TEKBİRLERLE SALDIRDILAR
Sanıklar, duruşma salonundan çıkarıldı. Sanıklar salondan çıkarken tekbir getirdi. Müşteki avukatlarına pet şişe ve çakmak attı. Müşteki avukatlardan Gökhan Yeşil, başına isabet eden bir cisim nedeniyle yaralandı. Kavganın son bulmaması nedeniyle mahkeme duruşmayı bitirdi. Mahkeme, yaşanan tartışmalar sonucu SEGBİS görüntülerinin HSYK ve Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine hükmederek, dosyanın HSYK’den verilecek kararla birlikte daha sonra değerlendirilmesine ve duruşma gününün daha sonra belirlenmesine karar verdi.


GÜLSÜM ELVAN'A NE İŞİN VAR BURADA
Bu arada, tutuksuz sanıkların fotoğraf çekmesi üzerine de salonda gerginlik yaşandı. Görüntü çekmediklerini söyleyen sanıkların aksine Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, “Ben gördüm, fotoğraf çekiyordu” dedi. Bu sırada söz alan tutuklu sanık Şahin Eren, “Biz burada savunma yaparken zaten baskı altındayız. Berkin Elvan’ın annesi gelmiş “Fotoğrafla çekim yapıyorlar diyor. Ne işi var onun burada” dedi.

***

Dava ile ilgili canlı blog:

15.40 Mahkeme SEGBIS görüntülerinin HSYK'ya gönderilmesine gelecek cevap üzerine dosyaya bakilacagina karar verdi.(via@RifatDogann)

15.30 Çeteci sanıkların tekbirlerle saldırdığı avukatlardan Gökmen Yeşil, başından yaralandı. (via@DYDEVGENC)

15.20 Sanıklarla avukatlar birbirine girdi. Salon karıştı. Sanıklar tekbir getirerek salondan ayrıldı. Mahkeme, dosyayı HSYK'ya gönderme kararı verdi. (via@RifatDogann)

15.00 Sanık Şahin Eren, mahkeme salonunda yüksek sesle Avukat Günay Dağ'a seni öldüreceğim yazın bunu diyerek tehdit etti.

13.00 Duruşmaya saat 14.00'a kadar ara verildi

12.50 Bir sanık lavaboya giderken basına dönüp "Basınsanız doğru düzgün yazın." ifadelerini kullandı. (via@RifatDogann)

12.05 Sanık Turhan: Çete yönettiğim iddia ediliyor. Ben bunları sigara almaya bile gönderemiyorum. (via@RifatDogann)

11.47 Sanık Mesut Turhan: Örgüt yok hepimiz komşuyuz (via@RifatDogann)

11.45 Sanık Turhan: "Biz torbacıyız. Bunlar niye hesap soruyor. Soracaksa devlet bizden hesap sorsun."

11.40 Sanık, "Hasan Ferit Gedik örgüt lideriymiş" iddiasında bulundu. (via @ALUSESRA)

11.39 Çete lideri Mesut Turhan: "2 telefon görüşmem nedeniyle sanığım. Ben lidermişim adamları bakkala göndermiyorum"

11.33 Çete lideri Mesut Turhan " Hasan Ferit Gedik Armutlu mahallesinden Gülsuyu na hangi amaçlarla gelmiş" dedi.

11.32 Çete lideri Mesut Turhan savunmasına başladı. @HalknHukuk

Adaletin 'çivisi' çıktı: Hasan Ferit Gedik davasında polis izleyicilere çivili sopayla saldırdı

Hasan Ferit Gedik davasında sanıklardan anneye 'seni keserim' tehdidi!