Hasan Ferit Gedik davasında tutuklu yargılanan 6 sanık tahliye edildi

Maltepe Gülsuyu'nda Hasan Ferit Gedik'in çeteler tarafından öldürülmesine ilişkin davada tutuklu yargılanan 22 kişiden 6'sı tahliye edildi.

Basın mensuplarına kapatılmasının ardından yaklaşık 14 saat süren duruşmada mahkeme heyeti, sanıklardan Süleyman Tüfekçi, Kinyas Taşhan, Yakup Kutlu, Şafak Velioğlu, Ercan Kütük ve Ahmet Turhan'ın üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak tahliyelerine karar verdi.

iğer tutuklu 16 sanığın bu hallerinin devamına karar veren mahkeme, sanıklardan Uğur Köroğlu, Bekir Teker ve Vedat Maden hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması için müzekkere yazılmasını kararlaştırdı.

Savunması alınamayan sanıkların SEGBİS yöntemiyle gelecek celse savunma yapmasına karar veren mahkeme, iddianamenin başlık kısmında müşteki olarak yer alanlar ile olaylarda müşteki olarak isimleri yazılan kişilerin duruşmada hazır edilmeleri için zorla getirme kararı çıkarılmasına hükmetti. Duruşma, 13 Nisan Pazartesi gününe ertelendi.


SADECE SANIKLARIN BULUNDUĞU DURUŞMA
Davanın başından beri olduğu gibi, dün görülen duruşmada da sanıklar Gedik ailesini ve kendilerini temsil eden avukatları yine mahkeme heyetinin herhangi bir tepkisi olmadan tehdit etmişti. Hatta salonda elektriklerin kesik olması nedeniyle Hasan Ferit'in ailesi salondan çıkmış ve duruşma sadece sanık ve sanık avukatlarıyla yapılmıştı.

Gedik ailesinin avukatları ise cinayetin öldürmeye çalışıldığını defalarca dile getirmişti ve yargıyı soruşturma nedeniyle ağır bir dille eleştirmişti.

Hasan Ferit Gedik davasında basına takip etmek yasak, sanıklara tehdit etmek serbest