Hasan Ferit'in kanlı gömleği nerede?

Maltepe Gülsuyu’nda uyuşturucu çeteleri tarafından katledilen Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesine ilişkin görülen davanın 14. duruşmasına anne Gedik’in açıklamaları damga vurdu. Mahkemede beyanda bulunan anne Nuray Gedik, “Oğlumun kanlı gömleği nerede? Oğlumun kanlı gömleğini kaybettiler. Katiller oğlumun silah kullandığını söylediler ama oğlumun elleri tertemiz çıktı. Katilleri serbest bırakırsanız başka Hasan Feritleri öldürmeye devam edecekler. Hepsinden davacıyım. Cezalandırılmalarını istiyorum” dedi.

'OĞLUM MÜCADELE ETTİ'
Hasan Ferit’in babası İbrahim Gedik de, “Benim oğlum gençler kimyasalla zehirlenmesin diye uyuşturucuya, fuhuşa karşı mücadele etti. Bunun için yapılan yürüyüşe katıldığı için öldürüldü. Hapisanede olduğum için yıllardır görmediğim oğlumu musalla taşında gördüm. Oğlumu öldürenlerden davacıyım. Cezalandırılmalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.

BASINA KAPALI GÖRÜLDÜ
Hasan Ferit Gedik’in çetelerce katledilmesine ilişkin dava, Kartal’daki Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde basına ve izleyiciye kapalı olarak görüldü. Duruşma salonuna sadece Hasan Ferit Gedik’ in yakınları alındı. Basına ve izleyicilere kapalı olarak gerçekleşen duruşmaya mahkeme heyeti, sanıklar, avukatlar ve müştekiler katıldı. Mahkeme heyeti geçtiğimiz duruşmada arbede ve olayların yaşanması nedeniyle  “Kamu güvenliğini” gerekçe göstererek mahkemenin kapılarını izleyici ve gazetecilere kapatmıştı. Duruşmada, sanık avukatlarının duruşma salonunda olanların twitter’dan paylaşılmasının suç olduğunu belirterek engellenmesini istemesi üzerine, duruşmayı izleyen üç kişi ifadeleri alınmak üzere savcılığa çıkarıldı.