Hasan Tunçlar isimli bir erkek sosyal medyada çocuğunu istismara maruz bıraktığı görüntüleri yayınladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal medyada yayınlanan görüntüler üzerine açıklama yaptı. Hasan Tunçlar ise tutuklandı.

Hasan Tunçlar isimli erkek, çocuğunu istismara maruz bıraktığı görüntüleri canlı yayınladı

Hasan Tunçlar isimli bir erkek, sosyal medya uygulaması TikTok üzerinden başlattığı canlı yayında çocuğunu istismara maruz bıraktı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hasan Tunçlar isimli erkeğin sosyal medya uygulaması TikTok üzerinden başlattığı canlı yayında çocuğunu istismara maruz bıraktığı görüntülere ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlığın açıklamasında "Sosyal medyada, kızına uygunsuz söylem ve hareketlerde bulunan kişi ile ilgili görüntülerin ortaya çıkmasının hemen ardından İl Müdürlüğü ekiplerimiz harekete geçmiştir. Çocuğumuz koruma altına alınmıştır. Bakanlığımız tarafından adli süreç takip edilecektir" ifadeleri kullanıldı.

ANTALYA’DA GÖZALTINA ALINDI

Hasan Tunçlar’ın Antalya’da bulunduğunu tespit edilmesi üzerine emniyet birimleri şüpheliyi dün gece yarısı yakalayıp gözaltına aldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan Hasan Tunçlar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

TUTUKLANDI

Yakalanan H.Y., ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. H.Y., çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Cumhuriyet Başsavcılığımızca 15/03/2021 tarihinde sosyal paylaşım sitelerinde H.Y. isimli şahsın, öz kızı olan ve video içeriğine göre 15 yaşında olduğunu söylediği 29/05/2007 doğumlu mağdur İ.Y.'nin sırt, bel ve göğüs bölgelerine dokunarak istismarda bulunduğunun görülmesi üzerine resen soruşturmaya başlanılmıştır.

Mağdur Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile koruma altına alınarak, geçici olarak yurda teslim edilmiştir. Akabinde mağdurun ve annesi olan A.Y'nin beyanları alınmıştır. Şüpheli H.Y., 15/03/2021 günü Antalya ilinde Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatıyla gözaltına alınmış olup 16/03/2021 günü SEGBİS sistemi ile yapılan sorgusu sonucunda "Çocuğun Cinsel İstismarı" suçundan tutuklanmıştır. Soruşturma titizlikle devam etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

NE OLMUŞTU?

Hasan Tunçlar isimli erkek sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yayında çocuğunu istismara maruz bıraktığı görüntüleri yayınlamıştı.

Görüntülerin yurttaşlar tarafından tespit edilmesinin ardından Twitter'da '#HasanTunçlarTutuklansın' hashtagi Türkiye gündemine girmişti.

Tunçlar, kız çocuğuna fiziksel ve sözlü tacizlerine karşı gelen tepkilere “İstemeden elim oraya gitti diye böyle yapılır mı?” diyerek kendisini savunmaya çalışmıştı.


Editör notu: Söz konusu olaya ilişkin görüntülere, şiddet döngüsünü devam ettirmemek adına haberimizde yer verilmemiştir.