Her gün binlerce kişinin sağlık hizmeti aldığı Denizli Devlet Hastanesi için 2017 yılında hazırlanan ve 2 blok dışındaki blokların yıkılması raporunun uygulanmamasına sağlık emekçileri tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, Maraş merkezli depremlerde sağlık kurumlarının yıkıldığı, birçok sağlık emekçisinin ve yurttaşın hayatını kaybettiği hatırlatıldı

Hastane binası tedirgin ediyor

BirGün EGE

Genel Sağlık-İş Sendikası Denizli Şubesi, Pamukkale Üniversitesi’nin 2017 yılında hazırladığı raporla depreme dayanıksız olduğu açıklanan Denizli Devlet Hastanesi önünde açıklama yaptı.

Genel Sağlık-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Kazım Boyacıoğlu, Maraş merkezli meydana gelen depremlerin birçok sağlık kurumunun yıkıldığını veya ağır hasar aldığını, sağlık emekçilerinin ve yurttaşların hayatını kaybettiğini hatırlattı.

"HASTA VE HASTA YAKINININ HAYATI RİSKE ATILMAKTADIR"

Birçok meslektaşlarının Denizli Devlet Hastanesi hakkında hazırlanan deprem raporu haberleri sonucu endişeye kapıldığını belirten Boyacıoğlu, “Denizli Devlet Hastanesine yapılan şahsi başvurularda, bu raporun bilindiği, bazı bloklarda deprem güçlendirme çalışmalarının yapıldığı ve yapımı devam eden Denizli Şehir Hastanesi’nin tamamlanmasının beklendiği cevabı verilmiştir. Hastanenin tam kapasite çalışmaya devam etmesi hastanede görev yapan sağlık emekçileri ile binlerce hasta ve hasta yakınının hayatları riske atılmaktadır” dedi.

"6 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN İŞLEM YAPILMAMIŞTIR"

Denizli Devlet Hastanesi’nin A, B ve H bloklarında deprem güçlendirme çalışmalarının yapıldığının Sağlık Bakanlığı’nın kayıtlarında yer aldığını ifade eden Boyacıoğlu, “Pamukkale Üniversitesi 2017 yılında yeni bir rapor hazırlayarak 2 blokta güçlendirme yapılabileceğini, diğer blokların yıkılması gerektiğini belirtmiştir. Ancak üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen hiçbir işlem yapılmamıştır. Son olarak 2022 yılında Cumhurbaşkanlığı Sağlık Ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Sema Ramazanoğlu da katıldığı bir programda hastanenin depreme dayanıksız olduğuna dikkat çekerek, yeni yapılacak şehir hastanesiyle bu sorunun aşılacağını söylemiş ama binlerce hasta ve hasta yakını ile sağlık emekçilerinin hayatları için risk faktörü devam etmektedir” diye konuştu.

Boyacıoğlu, şunları dile getirdi: “Her deprem olduğunda gündeme gelen ve ilgili raporlarda depreme dayanıksız olduğu ifade edilen Denizli Devlet Hastanesi için gerekli adımlar neden atılmamıştır? Hastanenin bazı blokları depreme dayanıksız ise neden bu bloklarda sağlık hizmeti verilmeye devam ediyor? Olası bir depremde bir kişi bile hayatını kaybetse bunun sorumlusu kim olacak? Bizler yurttaşlarımızın sağlığı için hizmet veren kamu emekçileriyiz. Hükümetlerin görevi yurttaşların ve kamu emekçilerinin güvenli alanlarda hizmet almasını ve hizmet vermesini sağlamaktır. Sağlık emekçileri can güvenliğinden emin oldukları devlet kurumlarında hizmet vermek istemektedirler."