Ankara’da Ufuk Üniversitesi bünyesinde hizmet veren Ufuk Üniversitesi Hastanesi’nin kapatılmak istendiği iddia edildi. Konumu itibarıyla değerli arazi üzerinde bulunan hastanenin, kasıtlı olarak zarar ettirildiği öne sürüldü.

‘Hastane kapatılacak, arazi AVM’ye verilecek’
Fotoğraf: İHA

BirGün/ANKARA

Ankara’da 2006 yılında üniversite ile birlikte faaliyete başlayan Ufuk Üniversitesi Hastanesi’nin kapatılmak istendiği iddiası gündeme geldi. Ankara’da, değerli bir arazi üzerinde yer alan üniversite hastanesinin kapatılmak istenmesinin, “Rant kaynaklı” olduğu savunuldu. 

Başkentte işler durumda olan hastanenin, “Bilinçli şekilde işlevsiz hale getirildiği” de iddialar arasında yer aldı. 2022 yılında TBMM gündemine de taşınan iddialar ise hastanenin kapısına kilit vurulması için adeta mücadele verildiğini ortaya koydu. Bilinçli şekilde zarar ettirilerek kapatılmak istenen hastanede bir dönem öğretim üyelerinin maaşlarının da ödenmediği savunuldu. Hocaların maaşsız bırakılarak fakülteden ayrılmaya zorlandığı, çocuk cerrahisi, göğüs cerrahisi gibi kritik bazı bölümlerin kapatıldığı kaydedildi. 

İddiaları araştırması için göreve çağrılan MEB ve YÖK ise iddianın ilk ortaya ayıldığı 2022 yılından bugüne sessizliğini bozmadı. Konuyla ilgili TBMM Başkanlığı’na sunulan soru önergeleri yanıtsız bırakıldı. Kapatılmak istenen üniversite arazisinin, Ankara’da bilinen bir AVM’ye devredileceği yönündeki bir başka iddia da adeta görmezden gelindi.