Hastanede ölen 70 kişi için adalet talebi
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

Hekim Birliği Sendikası, İskenderun Devlet Hastanesi'nin yıkılması ve 70 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin suç duyurusunda bulundu. İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu‘na yapılan başvuruda 2012 yılında hasarlı raporu verilen hastanenin buna rağmen hizmet vermesinden sorumlu olanların cezalandırılması talep edildi.

Sendikanın Genel Başkan Yardımcısı Op. Dr. Çağlar Yıldırım, “İhmaller zincirinin ve sorumlularının yargılanması için takipçi olacağımıza söz veriyoruz” dedi. Sendikanın Hukuk Müşaviri Av. Ümit Erdem de, “Şikâyetimiz ile birlikte, tespit edilecek şüpheliler hakkında, tedbir mahiyetinde ‘yurtdışı çıkış yasağı’ ve ‘günlük imza şartı’ şeklinde adli kontrol kararları verilmesini de talep ettik" dedi. Maraş depreminde A bloku da yıkılan hastanenin merkez binası da önceki akşam Hatay depremi sonrası tahliye edildi.

GÜVENLİK YOK SAYILIYOR

Türk Tabipler Birliği (TTB), Maraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından sağlık emekçilerinin bölgede yaşadığı sorunlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada “Depremlerin ardından sağlık emekçilerinin temel ihtiyaçları için uygun imkân bile sağlanmadan çalışmaya zorlandığı hasarlı hastaneler de boşaltılmış, sağlık hizmeti verebilecek bir kamu hastanesi kalmamıştır. Toplumun ve sağlık emekçilerinin can güvenliğinin hiçe sayıldığı apaçık ortadadır. Deprem bölgelerindeki iller başta olmak üzere tüm Türkiye’deki sağlık kurumlarının binalarının derhal denetlenmesi için TTB olarak her türlü idari-hukuki yola başvuracağımızı duyuruyoruz” denildi. Haber Merkezi