Hastanede silahlı saldırıya uğrayan doktor yaşamını yitirdi

İstanbul Bahçelievler'de bulunan özel bir hastanede silahlı saldırıya uğrayan doktor Fikret Hacıosman yaşamını yitirdi. Esenler’de düzenlenen operasyonla yakalanan saldırganın, 'Ne yapmam lazım' sorusunun cevabını beğenmeyince doktoru vurduğu ortaya çıktı.

hastanede-doktora-silahli-saldiri-516057-1.

İstanbul Bahçelievler'deki özel bir hastanede görevli psikiyatrist Fikret Hacıosman, eski hastası Serhat Tunçdemir'in silahlı saldırısına uğradı. Tunçdemir'in Mart ayından beri tedavi gördüğü, obsesif kompulsif bozukluk tedavisi gördüğü bildirildi.

AKRABASININ EVİNE KAÇTI, ORADAKİLERİ REHİN ALDI

Yaralı doktor ameliyata alınırken saldırgan Serhat Tunçdemir kaçarak Esenler Kazım Karabekir Mahallesi'nde akrabasının evine gitti. Evdekileri rehin alan saldırgan, müzakereci polislerin de devreye girmesiyle silahını dışarı attı. Saldırgan eve giren polisler tarafından gözaltına alındı.

hastanede-doktora-silahli-saldiri-516027-1.

SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili sosyal meyda hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İstanbul'da silahlı saldırı sonucunda meslektaşımız Dr. Fikret Hacıosman maalesef ağır yaralanmıştır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son halkası olan bu menfur hadise karşısında üzüntümüz tarifsizdir. Kendisine Allah'tan acil şifalar diliyorum. Sağlıkta şiddeti caydıracak ve suçluların en ağır düzeyde cezalandırılmasını sağlayacak düzenlemeler en kısa zamanda hayata geçecektir. İnanıyorum ki yeni yasama yılında bu husus TBMM’nin öncelikli gündemi arasında yer alacaktır. Bakanlık olarak bu konunun etkin takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.

DALGA GEÇTİ, VURDUM'

Serhat Tunçdemir'in polisteki ifadesinde suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Tunçdemir'in kendisini sorgulayan polislere, "Doktoruma gittiğimde ona zenginlerin yaşamından etkilendiğimi, onların o eğlence hallerini gördüğümde kin beslemeye başladığımı anlatıp, yardım istedim. Bu duygudan nasıl kurtulabileceğimi sordum. Ancak o benimle alay ederek 'sana yazdığım ilaçları tam ve zamanında içersen kurtulursun" dedi.

Doktorun kendisiyle dalga geçtiğini iddia eden Serhat T.'nin silahını çekerek ateş ettiğini anlattığı öğrenildi. Şüpheliyle ilgili soruşturma sürüyor.

DOKTOR YAŞAMINI YİTİRDİ

Hastaneden yapılan açıklamada saldırıda ağır yaralanan psikiyatri uzmanı Dr Fikret Hacıosman'ın yaşamını yitirdiği açıklandı. Medicana Bahçelievler Hastanesi'nden yapılan açıklama şu şekilde:

''2 Ekim 2018 tarihinde tedavi ettiği hastası tarafından ateşli silahla saldırıya uğrayan ve yoğun bakımda tedavi altına alınan Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir.

Yaşanan saldırı sonrasında ameliyata alınan ve tedavisi titizlikle takip edilen doktorumuz Fikret Hacıosman; yaşamsal fonksiyonlarının geri döndürülememesi nedeniyle saat 21.55'te vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

3 Ekim Çarşamba günü saat 12.00'de, Medicana Bahçelievler Hastanesi önünde ve tüm Türkiye'deki Medicana Hastanelerinde eş zamanlı Dr. Fikret Hacıosman anısına bir tören düzenlenecek ve basın açıklaması yapılacaktır.'' DHA