Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı Etlik Şehir Hastanesi’nde havalandırma sisteminde sorunlar bulunduğu ve bebeklerin risk altında olduğu bildirildi.

Hastanede skandal
Fotoğraf: BirGün

Mustafa BİLDİRCİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Her aşamasını bizzat takip ettiğini” söylediği Etlik Şehir Hastanesi’nden gelen görüntüler, “Bu kadarı da olmaz” dedirtti. Görüntüsü itibarıyla dev ve modern bir oteli anımsatan hastanenin bazı tuvaletlerinde akıntı oluştuğu tespit edildi.

Genel Sağlık-İş Sendikası Başkanı Derya Uğur ve beraberindeki heyet, sağlık çalışanları ile yurttaşlardan gelen şikayetler üzerine Etlik Şehir Hastanesi’ni ziyaret etti. Tesiste incelemelerde bulunan heyet, skandal görüntülerle karşılaştı. Hastanene havalandırma sorunu olduğunu kaydeden Uğur, dev tesisin enfeksiyon riski barındırdığını ifade etti.

HAVALANDIRMA SORUNU

Sağlık tesislerinde havalandırmanın eksiksiz ve düzgün çalışmasının büyük önem taşıdığını söyleyen Uğur, “Yeni doğan bebeklere yapılan işitme testi için ayarladıkları oda, bodrum katta ve havalandırması olmayan bir yerde bulunuyor. Havalandırma olmazsa hastane enfeksiyonu hızla yayılabilir. Ayrıca hastanenin birçok yerinde klimalar henüz kurulmamış. Havalandırmanın olmadığı yerde enfeksiyon riski oluşur” diye konuştu.

CİHAZLAR UYGUN DEĞİL

Uğur, hastanede birçok işin hala tamamlanamadığını, ciddi ölçüde personel eksikliği yaşandığını, malzeme sıkıntısı yüzünden ortopedi ve eklem içi gözleminde kullanılan artroskopi ameliyatlarının yapılamadığını belirtti. KBB biriminde firmanın temin ettiği odyometre cihazlarının (İşitme duyarlığının ölçülmesi amacıyla kullanılan elektronik cihazlar” çalışmaya uygun olmadığını belirten Uğur, “Bölümdeki tekerlekli sandalyeler yaşlı hastalar için tehlike arz etmektedir” dedi.

YÜKSEK KİRA BEDELİ

Dr. Uğur, kamuoyunun tepkileri üzerine Dr. Sami Ulus, Zübeyde Hanım, Dışkapı ve Ulucanlar Göz hastanelerinin şehir hastanesine taşınmasından vazgeçildiğini, ancak başta Zübeyde Hanım olmak üzere hastanelerdeki personelin yarısının tekrar şehir hastanesinde görevlendirildiğini söyledi. Dr. Uğur, “Şehir hastanesi mevcut kapasitesinin çok altında hizmet üretmekte ama şirketlere kira ve hizmet bedeli yüklü şekilde ödenmektedir” dedi.