Beyin sapında tümör saptanan eski Başbakan ve eski ANAP lideri Mesut Yılmaz ameliyat oldu. Yılmaz'ın sağlık durumu ile ilgili hastaneden "Şu an itibariyle tedavisine serviste devam edilmekte ve sağlık durumu hızla iyileşmektedir" açıklaması yapıldı

Hastaneden eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama

Eski Başbakan ve eski Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın geçirdiği beyin ameliyatı sonrası hastaneden açıklama yapıldı.

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Türe tarafından ameliyat edilen Yılmaz'ın sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi. Açıklamada, "Mesut Yılmaz, 5 Mayıs 2020 tarihinde Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesinde başarılı bir beyin ameliyatı geçirmiştir. Şu an itibariyle tedavisine serviste devam edilmekte ve sağlık durumu hızla iyileşmektedir" denildi.

MESUT YILMAZ KİMDİR?

Ahmet Mesut Yılmaz, 6 Kasım 1947'de İstanbul'da doğdu. Ekonomist ve maliyeci; 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. Mesut Yılmaz, Almanya Köln Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde yüksek lisans çalışması yaptı.

Özel sektörde yönetici olarak çalışan Mesut Yılmaz sanayi sektöründe görev yaptı. 1983 yılında Anavatan Partisi'nde Kurucu Üye oldu. Avrupa Demokrasi Birliği Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Mesut Yılmaz, 17, 18, 19, 20 ve 21. Dönem'de Rize Milletvekili. 45. Hükümet'te Devlet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, 46 ve 47. Hükümetlerde Dışişleri Bakanlığı, 48, 53 ve 55. Hükümetlerde Başbakanlık, 57. Hükümet'te Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1991-2002 tarihleri arasında Anavatan Partisi Genel Başkanlığı yaptı.