Hastanemi Açın Platformu, Ankara'daki vaka artışlarına ve hastanelerin doluluk oranlarına dikkati çekerek, Ankara Şehir Hastanesi'nin açılmasıyla kapatılan devlet hastanelerin yeniden açılması çağrısı yaptı  .

Hastanemi Açın Platformu: Daha da geç olmadan hastaneleri açın


Oktay EVSEN

Meslek kuruluşu, dernek, vakıf, sendika ile siyasi partilerden oluşan Hastanemi Açın Platformu, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla kapatılan hastanelerin yeniden açılması için çağrı yaptı.

Hastanemi Açın Platformu’nun açıklamasında hastanelerin doluluk oranına ve günlük vaka sayılarına dikkat çekilerek “Kapattığınız hastanelerimizi açın. Bazılarının COVID-19, bazılarının diğer hastalar için kullanılması ve tüm hastaların güvenle ertelemeden tedavilerine başlayıp sürdürmeleri için gerekli ortamı hazırlayın. Ankara Numune Hastanesi'ni, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi'ni, Dışkapı Çocuk Hastanesi'ni, Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ni, Ulus Devlet Hastanesi'ni açın” denildi.

DAHA DA GEÇ OLMADAN

Açıklamada, “COVID-19 hastalığı yayılmaya devam ediyor. Ülkemizde de bir süre inişe geçen hasta ve can kaybı sayıları ne yazık ki tekrar artış eğiliminde. Ankara da hastalığın en fazla artış gösterdiği iller arasında sayılıyor” denilerek şu ifadelere yer verildi:

"Ankara'da devlet hastanelerinde acil ameliyatlar dışında ameliyatlar yapılamıyor. Pek çok kronik hasta için yatırılacak yataklı servis bulunamıyor. Hastalarımız salgın hastalığa yakalanma endişesiyle COVID-19 hastalarının tedavi gördüğü hastanelere gitmeye çekiniyorlar ve beş aydır sağlık hizmeti ihtiyaçlarını erteliyorlar. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nün 28 Temmuz tarihli toplantı kararları Ankara'daki sıkışıklığı ortaya koyuyor. Devlet hastanelerindeki yoğun bakım yataklarının tamamı, servis yataklarının en az yarısı COVID-19 hastalarına ayrıldı ve acil olmayan ameliyatlar belirsiz bir tarihe ertelendi. Bu kararlar salgının başındaki uyarılarımızda ne kadar haklı olduğumuzu açıklıkla gösteriyor.

Bizler Ankaralılar olarak bu hastanelerin yeniden açılması ve sağlık hizmetlerine kazandırılması konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Yeter ki sizler yanlışta ısrarcı olmayın, hastanelerimizi açarak Ankaralıların sağlığına iyi gelecek bir adım atın. Daha da geç olmadan, tedaviler aksamadan, ölümler artmadan hastaneleri geri açın."