Hatay Barış Koşusu, Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünya için bu sene üçüncü kez gerçekleştirilecek. ALİKEV gönüllüsü İbrahim Bitiş, “Barışa ihtiyacımız olan bu zamanda herkesi baharı karşılamaya çağırıyoruz” diye konuştu

Hatay, barış için koşacak

DİLARA ŞİMŞEK

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Hatay Barış Koşusu, 22 Mart’ta üçüncü kez gerçekleşecek. Ali İsmail Korkmaz’ın doğum günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte koşucular, Hatay’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin içinde koşarken, Antakya’nın mutfağını da deneyimleme şansı yakalayacak.

Koşuya katılım için başvurular başladı. Geçen yıl yaklaşık 800 kişinin katıldığı koşuya bu yıl bin 500 kişinin katılması bekleniyor. ‘Düşlerin Peşinde Barışın İzinde’ sloganıyla düzenlenen koşu, Atatürk Parkı’nda başlayacak ve Antakya’nın tarihi sokaklarından geçerek katılımcıları Asi Nehri’nden Anadolu’nun en eski camisi Habib-Neccar’a uzanan bir yolculuğa çıkaracak. 10 km’lik parkurun yanı sıra 4 km’lik Halk Koşusu’nun da olacağı Hatay Barış Koşusu, katılımcılarını bekliyor.

10 kilometrelik parkurun yanı sıra 4 kilometrelik Halk Koşusu’nun da yer aldığı program, 22 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek. Saat 9.30’da 10 kilometre koşusu, 9.45’te ise 4 kilometre Halk koşusu başlayacak. 10 kilometrelik koşuya katılım bedeli ise 70 lira. Ücretsiz olan halk koşusuna isteyen herkes katılım gösterebilecek.

ALİ İSMAİL'İN DÜŞLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN

ALİKEV gönüllüsü İbrahim Bitiş, amaçlarının Ali İsmail’in ismini yaşatmak ve düşlerindeki özgür dünyayı gerçekleştirmek olduğunu ifade etti. Bitiş, şu sözlerle koşuya çağrıda bulundu:

HERKESİ BAHARI HATAY'DA KARŞILAMAYA BEKLİYORUZ

“Koşuya ‘barış’ koşusu diyoruz çünkü Hatay’da farklı kültür ve farklı dinden insanlar barış içinde yaşamışlar. Barışa her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan şu günlerde herkesi baharı Antakya’da karşılamaya bekliyoruz. Vakıf, gençlerin eğitimine destek veriyor. Sosyal kişisel gelişimine katkıda bulunuyor. Koşuya katılmak için sporcu olunması gerekmiyor. Yerli halk genelde halk koşusuna katılıyor. 10 kilometrelik parkura da genelde şehir dışından gelen sporcular katılım gösteriyor. Herkesi bekliyoruz. Gelip koşabilirler yürüyebilirler. Parkur boyunca şehir turu yapabilirler.”

Koşuya katılmak isteyenler bariskosusu.com adresine başvuruda bulunabilir.