Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin büyük yıkıma neden olduğu illerden Hatay'ın Antakya ilçesinde, deprem mezarlığı oluşturuldu.

Hatay’da deprem mezarlığı kuruldu
Fotoğraf: İHA

Kahramanmaraş merkezli iki depremin yıkıma neden olduğu illerden biri olan Hatay’ın Antakya ilçesinde deprem mezarlığı kuruldu.

Antakya ilçesine bağlı Narlıca Mahallesi’nde oluşturulan mezarlık alanına getirilen cansız bedenler, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait kepçeler tarafından kazılan ve numaralandırılan mezarlara defnedilmeye başlandı.

Deprem mezarlığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından hazırlanırken işlemlerin hızlı yapılabilmesi ve karışıklığı önlemek amacıyla mezar taşlarına isim yerine numara veriliyor. Farklı şehirlerde defin yapmak isteyenlere ise cenazeleri teslim ediliyor.

Deprem bölgesine farklı şehirlerden gönderilen mobil gasilhaneler de bu merkezden talep edilen ilçelere gönderiliyor. Ayrıca yeni yapılan her defin sonrası dijital ortamda hazırlanan mezarlık krokisi yenilenerek kayıt altına alınıyor.

(İHA)