İstanbul Maltepe Belediyesi, depremlerin yıkıma neden olduğu Hatay’da, enkazdan çıkartılan hastaların ihtiyacı doğrultusunda 65 yataklı sahra diyaliz merkezi kurdu.

Hatay’da sahra diyaliz merkezi kuruldu

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 10 ili etkileyen ve binlerce kişinin ölümüne neden olan yıkıcı deprem sonrası bölgede enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Maltepe Belediyesi, Hatay’daki diyaliz hastaları için Defne’de Subaşı Mahallesi’nde sahra diyaliz merkezi kurdu. 65 yataklı merkez dahiliye uzmanı doktor İdris Emir’in tarafından faaliyete geçirildi.

Sahra diyaliz merkezinin açılışını gerçekleştiren Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, deprem bölgesindeki çalışmaların devam edeceğini kaydetti. Hatay’da tedavi merkezlerine yoğun bir talep olduğunu belirten Kılıç, “İdris Hocamız bu konuda bizler için büyük şans oldu. Büyük bir yıkımdan çıktık, kimse ne yapacağını bilmiyordu. Buradaki insanlar bu yıkıma rağmen, memleketlerini topraklarını terk etmek istemiyordu. İdris Hocam hastalarından sürekli telefon aldığını tedaviye devam etmek istediğini anlattı. Biz de hemen olaya müdahil olduk. Büyük bir çadır kurduk. Bugün 65 yataklı diyaliz merkezini açmaktan, onca hayata umut olmaktan dolayı gururluyuz. Birlikte iyileşeceğiz. Dayanışmaktan başka çaremiz yok” dedi.

hatay-da-sahra-diyaliz-merkezi-kuruldu-1135814-1.

ENKAZDAN ÇIKAN HASTALARDA BÖBREK YETMEZLİĞİ OLUYOR

Doktor İdris Emir ise enkazın altından çıkan her hastanın 2 gün sonra böbrek yetmezliğine girdiğini ifade ederek “Bunu yapamazsanız o hasta ömür boyu böbrek yetmezliğiyle yaşamak zorunda kalıyor. Hatay’da devlet hastaneleri ağır hasar gördü. Hastalar sürekli beni arıyor. Hocam tedaviye devam edelim diyor. Biz böyle bir çaresizlik içindeyken Maltepe Belediyesi imdamıza yetişti hemen bir çadır gönderdiler. Bir hafta içinde bu Sahra Diyaliz Merkezi’ni kurduk ve bugün faaliyete geçirdik. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.