Hatay'da, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yıkılan Rende Sitesi’nde anaokulu yapılırken kolonların kesildiği ve 2015’te siteyi yapan müteahhitin savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Hatay’da yıkılan sitede 'kolon kesildi' iddiası: Müteahhit yargıya taşıdı
Fotoğraf: AA

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde yıkılan Rende Sitesi’nde bulunan anaokulunun yapım aşamasında kolonlarının kesildiği ve siteyi yapan müteahhitin suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

NTV’den Melike Şahin’in haberine göre, Hatay'ın Antakya ilçesindeki Rende Sitesi de onlardan biri. İddiaya göre kreş yapmak için kolonları kesilen blok çökerken, yandaki binayı da yıkmıştı.

2015 yılında toprak sahiplerinin kendilerine ait bloklarda kolon kesmeye başladığını belirten avukat Coşkun Atılğan, konuyla şu bilgileri paylaştı:

“Daha vahimi kolon kesilen bloklarda anaokulu açılacağına dair bez afişler asıldı. Önce Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne müracaat ettik. Akabinde valilik ve Antakya İlçe Belediyesi’ne müracaat ettik. Kolonlar kesildikten sonra bir facia yaşanabileceğini, insanların zarar görebileceğini söyledik ama ilgili kurumlardan bir yanıt alamadık. Savcılık da belediyeden gelen basit bir yazıyla takipsizlik kararı verdi. Aynı sitede kolonların kesilmediği bloktakiler kurtuldu, hayattalar. Burada yapıda hatadan söz etmek mümkün değil, kasten işlenmiş bir suç var. Bunu kim yaptıysa kasten adam öldürmeden cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bunun olacağını onu yapanlar, ona göz yumanlar da biliyordu. Önleyebilirlerdi, önlemediler.”