'Hatırlı kişi'nin ricasını kırmadı, Trabzonspor'a 'bağış' yaptı

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasının 1 numaralı sanığı işadamı Rıza Sarraf’ın Ankara’da bir “hatırlı kişinin ricası” üzerine Trabzonspor için 2,5 milyon dolar para “bağışladığı” öne sürüldü.

Cumhuriyet gazetesinden Arif Kızılyalın'ın haberine göre Sarraf, yönetime geldikten sonra transfer üzerine transfer yazan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na 2.5 milyon dolar maddi destek sağlayarak borçlarına kefil olduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen ver her Trabzon’u ziyaret edişinde yanından ayrılmayan Hacıosmanoğlu’nun nakit sıkıntısına düşmesi üzerine, Sarraf’ın Ankara’da “hatırlı bir kişinin vasıtasıyla” 2,5 milyon dolar yolladığı belirtiliyor. Habere göre Sarraf, Hacıosmanoğlu yönetimine de, “Bankalardan alacağınız kredilere şirketlerim kefil olur” teklifi de götürmüş.

‘UTANÇ VERİCİ’
Habere göre hibe iddiası Trabzonspor’a yakın kaynaklarca doğrulandı ve birçok kulüp başkanı tarafından biliniyor. Olayın Trabzon’da eski Başkanı Özkan Sümer de iddiaya tepki göstererek, “Trabzonspor öyle kötü bir yönetiliyor ki, bu karşılıksız ve kabul edilemez hibeye bile şaşırmıyoruz. Hacıosmanoğlu yönetiminde Trabzonspor’un tüm değerleri zedelenmiş, çiğnenmiştir. Hukuksuzluk ve adaletsizliğin diz boyu olduğu camiamızın bir an önce hak ettiği biçimde yönetilmesi şarttır” dedi.

BEŞİKTAŞ’A DA BENZER TEKLİF YAPMIŞ
Haberde Sarraf’ın benzer bir teklifi aynı öneriyi Beşiktaş’a da yaptığı belirtildi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın ise bu teklif üzerine “Ne kadar zor durumda olursak olalım böyle bir hibeyi kabul edemeyiz, stadımızdan loca alın” dediği öne sürüldü. Sarraf’ın 3 yıllığına bir locaya 1.2 milyon TL verdiği basına yansıdıktan sonra Beşiktaş taraftarının büyük tepkisini çekmişti.