Yemen'in Aden kentinde dün düzenlenen bombalı saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti. Saldırının Suudi Arabistan'la Lübnan arasında Yemen'le ilgili diplomatik krizin yaşandığı bir dönemde yapılması dikkat çekti

Havalimanı girişinde bombalı saldırı

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Suudi Arabistan'ın Lübnan hükümetiyle Yemen'e dönük saldırılarını eleştirdiği gerekçesiyle diplomatik ilişkilerini askıya alması gündemdeyken ülkedeki bir havalimanına bombalı saldırı düzenlendi. Yemen'in geçici başkenti Aden'deki havalimanının girişinde önceki gün patlayan bomba sonucu 12 kişi hayatını kaybetti, 20'yi aşkın kişi yaralandı.


Aden Havalimanı Medya Sorumlusu Adil Hamran, patlama sonucu bombalı aracın çevresinde bulunan bazı araçların alev aldığını ve bazı evlerde de hasar meydana geldiğini kaydetti. Yemen Enformasyon Bakanı Muammer el İryani yaptığı açıklamada, "Yemen hükümetinin, ülkede istikrar ve güvenliği sağlama çabalarına zarar verme amacı taşıyan bir saldırı" ifadelerine yer verdi. Aden'deki Güvenlik Komitesi ise saldırı sonrası havalimanındaki uluslararası uçuş trafiğinin devam ettiğini bildirdi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise bombalı saldırı kınandı. Açıklamada, "Bu menfur saldırıyı kınıyor, dost ve kardeş Yemen halkı ve hükümetine başsağlığı diliyoruz" ifadeleri yer aldı. Saldırıyı ise henüz üstlenen olmadı.

Öte yandan bölgede İsrail'in Suriye topraklarına düzenlediği hava saldırısı gündemde. Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, İsrail Hava Kuvvetleri’nin Suriye’nin hava savunma tesislerine önceki gün füzeli saldırı düzenlediğini, saldırı sonucu iki Suriyeli askerin yaralandığını açıkladı.

Suriye’ye füzeli hava saldırıları

Açıklamada, "İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait dört adet taktik F-16 savaş uçağı, Suriye hava sahasına girmeden Golan Tepeleri yakınlarındaki topraklarından Şam'ın 20 kilometre batısında ve 12 kilometre kuzeybatısında yer alan hava savunma tesislerini vurdu. Suriye hava savunması nöbetçi birlikleri ise uçaksavar füze sistemlerini kullanarak atılan füzelerden ikisini imha etti" ifadeleri yer aldı.