Havuzdan savaş çağrısı

AKP’nin seçimlerde yaşadığı hezimetle havuz medyasının kimi yazarları daha da saldırgan bir dil kullanmaya başladı. Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül köşesinden HDP’yi katil ilan ederek savaşa daha sert devam etme çağrısı yaptı.

Toplamda yüzde 60 oy alan CHP, HDP ve MHP’yi uluslararası operasyon ürünü olarak tarifleyen Karagül’ün yazısında dikkat çeken saldırgan ifadeler şöyle;

“Eskinin iktidar belirleyicileri, artık güçleri azaldı zannettiğimiz sermaye çevreleri ve onların uluslararası ortakları, yeniden ortaya çıktı. On üç yıldır farklı senaryolarla deneyip başaramadıklarını 7 Haziran'da başardı. Bu sefer Kürt milliyetçiliği üzerinden, bayrak ve Atatürkçülük sentezi ile yeni bir Baasçılık inşa ederek başardı.”

“Seçim öncesi Demirtaş'ın “Seni Başkan yaptırmayacağız" sözünün hiçbir şekilde kendi sözü olmadığını, kendine verilen bir talimatolduğunu, projenin çok büyük olduğunu, parti projesi değil Türkiye projesi olduğunu yazmıştım. Bu proje için partiler de imha edilir liderler de.. Nitekim öyle de olacak gibi. Seçim öncesi cepheyi inşa edenlerin, koalisyon formülleri düşünüldüğünde bazı partilerin, bazı siyasi liderlerin imhası pahasına planlar yaptıklarını görüyorum."

"Daha dün HDP infazlara başladı Diyarbakır'da. Aşırı öz güven HDP'yi intikam saldırılarına yöneltiyor. Bunun nerelere uzanacağını kestirmek güç. Belki de bir yıl bile devam edemeyecek bu tür bir koalisyon üzerinden yeniden iç çatışmalar servis edilecek. Belki de çevremizi saran kaosu Türkiye'ye ihraç etmek için planlanıyor bütün bunlar."

"Çok büyük bir mücadele başlıyor. Ayaklarınız yere sağlam bassın ve asla sendelemeyin. Son istiklal savaşında bu bir yenilgi değildir. Mücadele çok daha sertleşecektir."

'Sanki birileri iç savaş çıksın diye bekliyor'