16 Temmuz günü hiçbir hukiki gerekçe göösterilmden Türksat tarafından yayını durdurulan Hayat TV 6 Ağustos 23:00' da tekrar yayın hayatına başladı....

16 Temmuz günü hiçbir hukiki gerekçe göösterilmden Türksat tarafından yayını durdurulan Hayat TV 6 Ağustos 23:00" da tekrar yayın hayatına başladı.

Hayat TV" nin tekrar yayın haytına geri dönmesi üzerine Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel bir açıklama yaparak Hayat TV" nin kapatılmasına tepki gösteren tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Hayat TV" nin yeniden ekranlara dönmesine yönelik mutluluğunu dile getiren Tüzel, "Ulaştırma Bakanlığı ve diğer yetkililerin halkın haber alma ve yayın özgürlüğünün ihlali anlamındaki bu anlaşılmaz uygulamayı kaldırması, yapılan yanlışlığın düzeltilmasi olarak görülmelidir" dedi. Tüzel, Hayat TV" nin; işsizlik, açlık, hastalıkla boğuşan emekçi halkın, eğitim ve sağlık hakkı için, rant ve yağma için evleri başlarına yıkılan halkın, birarada yaşama arzusunu savunan kürdün kardeşlik çağrısının sesi olduğunu söyledi.

Hayat TV"nin kapatılmasına tepki gösteren tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine teşekkür eden Tüzel, "halkın televizyonlarını kuranlar kendi emeklerine, özgürlüğüne, demokrasi mücadelesine sahip çıkmaya devam edecek, Hayat TV" yi yaşatacaktır" dedi.