İTO, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlıkçılar için Özel Pendik Bölge Hastanesi’nde anma töreni düzenledi. Anma töreninde konuşan İTO Yönetim Kurulu Üyesi Kılıç, “Türkiye’de salgın, aklın ve bilimin yolunda ilerlemiyor” dedi.

Hayatını kaybeden doktorlar İstanbul'da anıldı

HABER MERKEZİ

İstanbul Tabip Odası (İTO) tarafından yapılan çağrı ile hekimler, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden meslektaşları için Özel Pendik Bölge Hastanesi’nde saygı duruşunda bulundu.

İTO’nun yaptığı açıklamaya göre Dr.Yusuf Duman, Dr. Ertaç Altuner, Dr. Erçin Özüntürk’ün de hayatını kaybetmesinin ardından koronavirüsten ölen toplam sağlık çalışanı sayısı 250’ye ulaştı.

Hayatını kaybeden hekim sayısının ise 100’e ulaştığını belirten İTO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güray Kılıç, “Türkiye’de salgın aklın ve bilimin yolunda ilerlemiyor” dedi.

İTO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güray Kılıç, “Üç değerli meslektaşımızı daha Covid-19 nedeniyle yitirdik. Tüm dünya ve Türkiye ciddi bir salgınla karşı karşıyayız ve bu salgınla mücadelede en ön saflarda sağlık çalışanları var. Ancak hepiniz de tanıklık ediyorsunuz ki maalesef Türkiye’de bu salgın bilimin ve aklın yolunda ilerlemiyor. Önce veri gizlediler. Daha sonra da bu salgının birinci basamakta engellenecek bir hastalık olduğunu anlayamadılar ve hastanelerde önlemeye çalıştılar. Maalesef bu da sağlıkçıların kaybıyla anlaşılmış oldu” ifadelerini de kullandı.

"MESLEKTAŞLARIMIZIN KAYBINI ÖNLEMEK İÇİN SALGININ YÜKÜNÜ AZALTIN"

hayatini-kaybeden-doktorlar-istanbul-da-anildi-817098-1.

“Hekimler ve sağlık çalışanları olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız yeter ki salgın kontrolden çıkmış şekilde devam etmesin” diyen Dr. Ali Çerkezoğlu ise, “Biz sağlık çalışanları yaptığımız işin risklerini biliyoruz. Bunu bilerek gönüllü olarak bu topluma hizmet olarak yaptık ve yapıyoruz. Fakat önlenebilir bir hastalıktan ve sınırlanabilir bir salgından dolayı ölmeyi hak etmiyoruz. Yeni meslektaşlarımızın kaybını önlemek için sağlık sisteminin yönetimini üstlenenlere sesleniyoruz ‘lütfen salgının yükünü azaltın” diye konuştu.