Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Gökhan Durgun,

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş hakkında basında yer alan iddialarla ilgili 3 ayrı soru önergesi verdi.

CHP Hatay Milletvekili Durgun'un önergesindeki sorular şöyle:

-Haydar Baş isimli şahıs hangi vakıf ve derneklerin kurucusu, yöneticisi ve üyesidir?
-Bu kuruluşlar resmi makamlarca denetlenmiş midir? Denetlenmişse sonuçlar nedir? Bu kuruluşlarla ilgili sürdürülen yasal soruşturma var mıdır? Haydar Baş hakkında güvenlik birimlerine kaç şikayette bulunulmuştur? Bu şikayetler üzerine hangi işlemler yapılmıştır?
-Basına yansıyan, Haydar Baş'ın aleyhinde yayın ve haber yapan kişileri, kendi taraftarlarını tahrik ederek tehdit ettiği doğru mudur?
-Trabzon'da yaşanan, bildiri dağıtan gençlere dönük saldırı olayı sırasında bu ilde yayın yapan Kadırga TV'nin provokasyona dönük haber yaptığı tespit edilmiş midir? Edilmiş ise, hangi yasal yollara başvurulmuştur?
-Haydar Baş isimli kişinin, kullandığı Profesörlük ünvanı, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış mıdır? Bu kişinin, yayınlanan kitap, dergi ve televizyonlarda profesör unvanını kullanması hakkı var mıdır? Yoksa, unvanın sahte kullanımından dolayı, soruşturma açılmış mıdır? Konu yargıya intikal ettirilmiş midir?
-Haydar Baş'ın basına yansıyan nikahsız olarak yaşadığı kadından 17 çocuk sahibi olduğu ve bu çocukları resmi nikahlı eşi üzerine kaydettirdiği bilgileri doğru mudur? Bu çocukların doğum tarihleri bir insanın biyolojik doğurma sürelerine uygun mudur?...


***


Çirkin saldırı...
(29 Nisan 2005 tarihli haberimiz)

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP)Genel Başkanı Haydar Baş ile ilgili iddiaları Birgün ve Sesonline'da yazan Yalçın Ergündoğan'a, BTP Genel Başkan Yardımcısı'ndan çirkin hakaret,"Yeni Mesaj" gazetesinden ise, bir köşe yazısına sığacak kadar "beddua"... [Esra Cengiz'in haberi]

BTP Genel Başkan yardımcısı Kepekçi, Ergündoğan'a yönelik hakaretlerde bulunurken, "Yeni Mesaj" gazetesi yazarı Karabacak da, 28 Nisan tarihli gazetedeki köşesinden Ergündoğan'a "beddua" edilmesi çağrısı yaptı. Karabacak, bir köşe yazısına sığacak kadar bedduayı, okuyucularından ve kendisini seven dostlarından "öncelikle seher vaktinde, olmazsa fırsat buldukça yapmalarını" talep etti.
Bilindiği üzere, Birgün Gazetesi (26 Nisan) ve sesonline.net'in yayınladığı "Müritleri Haydar Baş'a baş kaldırdı" başlıklı Yalçın Ergündoğan imzalı haber 28 Nisan Perşembe günü, Türkiye'deki hemen hemen tüm internet haber sitelerinde Birgün gazetesi kaynak gösterilerek manşet haber olarak yayınlandı.

BTP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI'NDAN HAKARET

Bu arada, aktifhaber.com sitesi Yayın Yönetmeni, Cevheri Güven, Birgün gazetesinde yayınlanan iddiaları yanıtlaması için BTP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Kepekçi'yle bir röportaj yapmak istedi. Aktifhaber.com'da yayınlanan röportajda iddiaları yalanlamayan Kepekçi, haberi yapan Yalçın Ergündoğan'a yönelik ağıza alınmayacak hakaretler yağdırmakla yetindi.