ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Taş, 16 Nisan’da ‘Hayır’ çıkan bütün ilçelerde yerel yönetimlerin AKP’den geri alınması gerektiğini söyledi

‘Hayır’ çıkan her yerde yerel yönetimleri AKP’den almalıyız

BirGün ARTVİN

Birleşik Haziran Hareketi Şavşat ve Artvin Meclisleri, ‘Hayır Bitmedi Halk Sözleşmesini Yazıyor’ faaliyeti kapsamında ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş ile söyleşi düzenledi. Taş, referandumda ‘Hayır’ çıkan yerler için “Hepsini AKP’den geri almalıyız” dedi.

Şavşat Yeşil Vadi toplantı salonunda yapılan etkinlikte ilk olarak söz alan Haziran Artvin Yürütmesi Sercan Dede, Şavşat’ın mücadele tarihinin kendini solda gören her insanı bugün dahi heyecanlandırdığını ifade etti. Dede, “Bugün yapılması gereken AKP’den rahatsız olan tüm kesimlere sol bir seçenek yaratarak iktidar mücadelesi vermektir ve onların din devleti stratejisine karşı demokrasinin, bilimin, aydınlanmanın seçenek oluşturabileceği bir strateji belirlemektir” dedi.

Gericiliğe karşı laiklik
Sercan Dede’nin ardından söz alan Alper Taş da, konuşmasında AKP’nin doğa ve toplumda yarattığı tahribata karşı Haziran’ın yerel meclislerini güçlendirme çağrısı yaptı. AKP’nin özellikle eğitim alanında gerici saldırılarını yoğunlaştırdığı tespitini yapan Alper Taş, laikliği yeniden kazanma mücadelesinin bu gerici saldırıya karşı durmanın tek yolu olduğunu söyledi.

‘AKP’nin elinden kurtaralım’
Artvin’deki referandum sonuçlarını, “Halk, Cerattepe deneyiminde AKP ve Erdoğan açısından Artvin’in değil madenin daha önemli olduğunu gördü ve buna ‘Hayır’ cevabını verdi” diye yorumlayan Taş, yerel yönetimlere dair şu ifadeleri kullandı: “Bizler Artvin’de bir önceki belediye seçimlerinin rövanşını 16 Nisan Referandumunda kazandık şimdi önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanarak hayır çıkarttığımız bütün ilçeleri AKP’nin elinden kurtarmamız gerekiyor.”

‘Siyasal İslam’la hesaplaşmalıyız’
Taş, sözlerine siyasal İslamcılıkla hesaplaşmak gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti: “Siyasal İslamcılığı Türkiye’ye getirmekle yetinmeyip aynı zamanda bölgede siyasal İslamcılığı yaymanın hesabını yaptılar. Bunu yok sayarak memlekette siyaset yapma şansımız yok. Bu yüzden hepimizin görevi siyasal İslamla köklü bir hesaplaşmanın içine girmemiz gerekiyor.”