Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından düzenlenen referandum panellerinde “Hayır, demek boynumuzun borcu” denildi

“Hayır” demek boynumuzun borcu

BİRGÜN/ANKARA

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından, Ankara 100. Yıl, Birlik Mahallesi, Yenimahalle ve Gölbaşı’nda düzenlenen panellerde, tek adam rejimine karşı Cumhuriyet değerlerine sahip çıkılması için “Hayır” çağrısı yapıldı. Panellerde “Halkın değil, sermayenin hikayesini dayatıyorlar. Cumhuriyet hikayemize sahip çıkın” denildi. Panellere halkın yoğun katılımı oldu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, anayasa değişikliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin, halka sağladığı egemenlik hikayesinin yok edilmek istendiğini vurguladı. Candan, “Referandumda oylayacağımız, halkın tasfiyesi, demokrasinin tasfiyesidir. Bu bir rejim değişikliğidir. 16 Nisan’da Hayır çıktığında, herkesle kucaklaşarak hikayemizin güçlenmesi gelişmesi, muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için yeni bir nefesle mücadeleye devam edeceğiz. Bu zorlu coğrafyada bu güzel ülkede, hikayemizin mücadelesi hiç bitmeyecek” diye konuştu.

“Bu doğrudan saltanatlık”


CHP Ankara Milletvekili Şanal Sarıhan ise, “Cumhurbaşkanı sözüm ona bağımsız oluyor ancak kendisini yüce divan sıfatı ile yargılayacak olan anayasa mahkemesini kendisine bağlıyor. Birde süper Cumhurbaşkanlık diyorlar ancak bu doğrudan sultanlıktır” dedi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, MHP içinde ciddi bir Hayır dalgası olduğuna değinerek, “Keçiören’de en az yüzde 70 Hayır diyor. Ortalama oyumuz 140 bin 150 bin ise, Keçiören’de 300 bin Hayır bekliyoruz. Böyle olursa Ankara’da yüzde 55’in üzerinde Hayır’la bu darbe girişimini önleyeceğiz” diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz da, “15 yıllık süre içinde çok zulüm yaptılar ve hukuku ihlal ettiler ve bunun hesabının sorulmasından korktular. Bu dönemde şiddeti siyasetin bir argümanına dönüştürdüler. Bu anayasa değişikliğin yaptıklarının hesabını vermemek ve buna hukuksal bir zemin oluşturmak için istiyorlar. Bu referandum bizim için Allah’ın bir lütfudur, 15 yılık dönemle bu kadar rahat hesaplaşabileceğimiz başka bir zemin bulamazdık” ifadelerini kaydetti.

Mimarlar Odası Ankara Şube Avukatı Gökçe Bolat ise, anayasa değişikliği üzerine hukuksal bir değerlendirme yaptı ve “16 Nisan’dan sonra daha faciasıyla karşılaşmamayı umut ediyoruz” dedi.