Sezen Aksu'nun yalısına girmeye çalışan bir kadın, “Sezen Aksu'yu hapis tutuyorsunuz” diyerek güvenliğe saldırdı. Hayranı olduğu iddia edilen Lale Arif M.’den şikayetçi olan Sezen Aksu ifadesinde, "Rahatsızlık boyutunun fazlalaşması sebebiyle şikayetçiyim" dedi.

Hayranı yalı güvenliğine saldırdı: "Sezen Aksu'yu hapis tutuyorsunuz"
Fotoğraf: DHA

Sanatçı Sezen Aksu'nun İstanbul Beykoz Kanlıca'daki yalısına Lale Arif M. (47) isimli Azerbaycan uyruklu hayranı zorla girmeye çalıştı. Lale Arif M'nin olaydan sonra sınırdışı edildiği öğrenildi.

Olay, 23 Ekim 2022'de Sezen Aksu'nun Beykoz Kanlıca'daki yalısında meydana geldi. Lale Arif M. isimli bir kadın gece 02.00 sıralarında Aksu'ya ait yalının zilini çaldı. Kapıdaki güvenlik görevlileri Lale Arif M.'nin içeri girmesine engel olmaya çalıştı. Ancak kadın güvenlik görevlilerine direnerek içeri girmek için kapıyı zorladı. 

Sezen Aksu'nun yalısına girmeye çalışan Lale Arif M. iddialara göre, “Sezen Hanım’ı öldürmek mi istiyorsunuz siz? Burada onu hapis tutuyorsunuz” diye bağırdı. Daha sonra dışarı çıkarılan kadın, eve gelen polisler tarafından gözaltına alındı. 

Güvenlik görevlisinin şikayetçi olduğu Lale Arif M.’nin daha önce de dört kez Aksu'nun evine girmeye çalıştığı aktarıldı. 

DHA'nın haberine göre; Lale Arif M. hakkında 'kişilerin huzur ve sükununu bozma, tehdit, hakaret' suçlarından işlem başlatıldı. Lale Arif M.'nin işlemlerinin ardından sınır dışı edildiği öğrenildi. 

Öte yandan TV100'den Özkan Tamirak'ın aktardığına göre Sezen Aksu da Lale Arif M.’den şikayetçi oldu.

Aksu, ifadesinde şunları anlattı:

"Bu şahıs mart, mayıs, temmuz ve ekim aylarında olmak üzere dört kere evime gelmek suretiyle, kapıyı zorlayarak ve güvenliğime tehdit, hakarette bulunarak rahatsızlık vermiştir. 2022 yılının ekim ayında yapmış olduğu eylemde somut olarak içeriye girme iradesini belli etmiştir. Bir keresinde de evimin iskelesine yanaşmak suretiyle iskelede zarar olacak şekilde yıkıma sebep vermiştir. Ancak o zaman hayranım olarak kabul ettiğimden şikâyetçi olmamıştım. Şu aşamada rahatsızlık boyutunun fazlalaşması sebebiyle şikayetçiyim."

L.M. ise iddiaları reddetti. 

1 YILDAN 4 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili soruşturmasını tamamladı. Soruşturma kapsamında L.M. hakkında tehdit ve ısrarlı takipten 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.