Erdoğan’ın ‘fetvacısı’ olarak bilinen Hayrettin Karaman, skandal Alevi ‘fetva’sını sildi. Karaman, kendisine tepki gösterenleri, “Fitne-fesat taifesi” olarak nitelendirerek yıllar önce yazılmış yazıların çarpıtılarak piyasaya sürüldüğünü savundu.

Hayrettin Karaman, skandal Alevi ‘fetva’sını sildi, tepki gösterenleri hedef aldı!

MEDYA SERVİSİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘fetvacısı’ olarak bilinen ilahiyatçı Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman’ın kişisel internet sitesindeki skandal ‘Alevi fetvası’ silindi. Bugünkü yazısında kendisine yönelen eleştirilere karşılık veren Karaman, “Fitne-fesat taifesi yıllarca önce yazılmış yazıları çarpıtarak piyasaya sürüyor” dedi.

Karaman’ın 2012 yılında kendisine sorulan bir soruya verdiği yanıtta, Sünni bir kadının Alevi bir erkekle evlenemeyeceğini söylemiş; söz konusu ifadeler geçen günlerde ortaya çıkmıştı.

Karaman’ın yanıtı şöyleydi:

“Alevilik babadan oğula geçen bir soy, bir kan bağı değildir. İnsan bugün Alevi, yarın dönüp Sünni veya tersi olabilir. Bu gencin ailesi Alevi olmakla beraber gencin kendisi İslam'a Sünniler gibi inanıyorsa, Amentüyü bizler gibi kabul ediyorsa o makbul bir Müslüman’dır.

Eğer bilerek Aleviliğini koruyorsa, Alevilere ait olup İslam ile bağdaşması mümkün olmayan inançları ve uygulamaları muhafaza ediyorsa o genç ile Sünni bir kız evlenemez.

Durumunuzu buna göre inceler kararı siz verirsiniz.”

Karaman’ın bu ifadelerinin yer aldığı sayfa, kişisel internet sitesinden kaldırıldı.

Söz konusu sayfanın yerine ise, “Otopsi vasiyeti” başlıklı bir soru-yanıt eklendi.

hayrettin-karaman-skandal-alevi-fetva-sini-sildi-tepki-gosterenleri-hedef-aldi-941918-1.

Karaman, Yeni Şafak’taki bugünkü “Birliğimizin düşmanları” başlıklı yazısında ise, “Siyasi veya ideolojik bağnazlık, hırs ve kin yalnız gözlerini değil, vicdanlarını da kör etmiş olan fitne-fesat taifesi yıllarca önce yazılmış yazıları çarpıtarak piyasaya sürüyor, Sünnî-Alevî ihtilafını kaşıyarak birliğimizin bozulması pahasına menfur emellerine ulaşmak istiyorlar” dedi.

Karaman, yazısının devamında, söz konusu ifadelerin “kendisine izafe edildiğini” savundu. Karaman, “Son günlerde sosyal medya dedikodu ortamında bana izafe edilen böyle bir çarpıtmaya cevap olarak yine yıllarca önce yazdığım bugün de altına imza attığım bir yazımı sunuyorum” diyerek, geçmişte yazdığı bir ifadelerle yazısına devam etti.

Ancak Karaman, çarpıtmanın nasıl yapıldığını ve Alevi-Sünni evliliklerine dair bugünkü görüşünün ne olduğunu ise açıklamadı.