Denizli’nin Acıpayam ilçesinde görülen şap hastalığı nedeniyle 7 mahallede geçici karantina uygulaması başlatılırken, hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Türkay Berberoğlu, acil önlem alınmasını istedi.

‘Hayvan hastalıkları  için acil önlem alınmalı’

BirGün/EGE

Denizli’nin Acıpayam ilçesi Darıveren Mahallesi’nde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemede, bazı hayvanlarda şap hastalığına rastlandı. Hastalığın yayılmasını önlemek için Darıveren Mahallesi ile birlikte Aliveren, Kuzuören, Köke, Bedirbey, Dedebağ ve Kumafşarı mahallelerinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce geçici karantina başlatıldı. Kararın ardından 7 mahalleye hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı.

Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Türkay Berberoğlu, “Bu tip hastalıkların bölgedeki tarım ve hayvancılığa çok etkileri olmaz ancak Kurban Bayramı’na kadar sürebilir. Bu hastalıkların yayılmasında kayıt dışı olan hayvanların etkisi daha fazla oluyor. Şap ve çiçek hastalığı görebiliriz. Bu hastalıkların önüne geçmek için komşu illerle koordinasyon sağlanmalı ve hayvanların kayıt altına alınması sağlanmalı. Tarım İl Müdürlüğü ve güvenlik güçleri il girişlerinde önlemler alarak getirilen ve gönderilen hayvanların kontrollerini sağlamalı” dedi.