Hayvan koruma kanununu uygulayın
Fotoğraf: DHA

Haber Merkezi

Hayvana yönelik eziyet ve işkenceye karşı hayvan hakları savunucuları dün Yenikapı Etkinlik Alanı’nda eylem yaptı. Yüzlerce yurttaş “katiller içeri hayvanlar dışarı”, “katillere oy yok”, “hayvanları sevmeyene oy moy vermiyoruz” sloganları atarak, ‘hayvana adalet’, ‘5199 delemezsin’, ‘korkma biz varız’ dövizleri taşıdı. Eylemde konuşan Pati Koruyucuları Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ayşe Taşkıran "Bundan 112 sene önce gerçekleşen Hayırsız Ada katliamı nasıl ki tarihe yazıldıysa, bu yıllardaki katliamlar da anılacak. İstiyoruz ki Türkiye bir Hayırsız Ada olmasın. Mahalle sakinlerimiz istediğimiz şartlarda özgürce yaşasın. Çünkü tarih hiçbir şeyi unutmaz. Yapılacak işlem çok basit. 2004 yılında dünyaya örnek diye çıkartılan ve 2021 yılında revize edilen kanun uygulanacak. Hayvanların aşıları yapılacak, kısırlaştırılacak ve yerine bırakılacak. Bakanlıklar denetimlerini yapacak" dedi.

ZULÜM SON BULSUN

Pati Koruyucuları Derneği yöneticisi Burak Arslan da “Konya barınağında kürekle öldürülen canımız, sabrımızı taşırdı. 5199 sayılı hayvanları koruma kanununu uygulamayan belediyeler var. Biz hayvana zarar verene karşı yaptırım uygulanmasını istiyoruz. Barınaklarda canlarımıza yapılan zulümün son bulmasını istiyoruz” diye konuştu.

KÖPEKLERLE KOŞTULAR

Antalya’nın Konyaaltı Belediyesi tarafından bu sene ikinci kez düzenlenen Antalya Ultra Maraton’unda, ilk kez ‘Pati Run’ koşusu düzenlendi. Maratonda 57 ve 85 kilometrelik parkurların ardından farklı yarışmalar yapıldı. Pati Run koşusunda alınan katılım ücreti ile sokak hayvanlarına mama alınacağı kaydedildi.