Hazır olmayan prefabrik binada ‘akademik eğitim’
Fotoğraf: BirGün

BirGün/EGE

İzmir Demokrasi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1’inci sınıf öğrencileri, binalar hazır olmamasına rağmen Uzundere’deki kampüse taşındı. Binalar dışında, yolların düzgün olmadığı alanda telefon bile çekmiyor

İzmir Demokrasi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kampüsü’nün 1’inci sınıf öğrencileri, bu yıl yeni dönemin başlamasına az bir süre kala Üçkuyular bölgesinden Uzundere’ye taşındı. Üniversitede yeni dönem başlamadan önce seslerini duyurmaya çalışan öğrencilere kulağını tıkayan Rektörlük, binalar hazır olmamasına rağmen birinci sınıf öğrencilerini Uzundere’ye gönderdi.

Fakültenin şehre uzak bir tepe alana taşınmasına öğrencilerin tepkisi ise sürüyor. İki hafta önce derslerin başladığı fakültede problemler çözülmedi. Henüz inşaatın tam olarak bitmediğini söyleyen öğrenciler, binalarda birçok şeyin eksik olmasından şikâyetçi.

Üniversiteye bu sene başlayan bir öğrenci, “Binalarımız bir üniversiteden ziyade cezaevi gibi. Sosyalleşebilecek hiçbir yer yok. Hatta burada telefon bile zor çekiyor. Yollar ve kampüsün bulunduğu yer aşırı tehlikeli. Bizim gibi bu sene Balçova’daki bina için seçmemize rağmen tercih sonuçları açıklandıktan sonra bizi buraya zorla yolladılar. Düzgün şartlar altında olsa taşınmayı reddetmeyiz. Ancak bize şu anda hiçbir şekilde değer verilmiyor. Taleplerimiz dinlenmiyor” dedi.

Bir başka öğrenci ise yaşadıkları sorunları şu şekilde anlattı: “Eğitim için iki bina var ve sadece birinin alt katı eğitime uygun, sınıfların bazılarında elektrik yok ve duruma göre sınıf değiştiriyoruz. Ulaşım olarak sene başından beri en az iki kere otobüsün yolda kaldığına tanıklık ettim, birisi yokuşu çıkarken oldu. Ayrıca otobüs saatleri ilk hafta 20 dakikada birken şimdi 40 dakikada bir oldu ve bu sebepten ötürü öğrencilerin bazıları aşağıya kadar yürümeye kalktı. Bu da bölge için güvensiz bir durum. Kampüsün sosyal olanakları olmadığı için bütün öğrenciler sadece derslere gelip gitmek üzerine plan yapıyor.”