Haziran'ın İstanbul Kocamustafapaşa’daki standına, AKP’li bir grup ve polis saldırıda bulundu. 21 Haziran üyesi gözaltına alınırken olayın ardından bölgeye gelen AKP Fatih Belediye Başkanı Demir ise yurttaşların 'Hırsız katil AKP' sloganıyla karşılandı

Haziran'a AKP-polis ortaklığında saldırı!

MERT GÜMÜŞ

İstanbul Fatih Kocamustafapaşa'da Birleşik Haziran Hareketi üyelerince açılan stanta AKP'liler ve polis birlikte saldırdı. Saldırının ardından polis 21 Haziran üyesini gözaltına aldı. Berkin Elvan Meydanı’nda dün biraraya gelen Haziran üyeleri Soma'da yaşanan maden katliamına dikkat çekmek için 10 Mayıs’ta düzenlenecek Soma mitingine çağrı pankartı açtı. AKP seçim standında bulunanlar pankarta tepki göstererek gruba saldırdı. Mahalleye gelen çok sayıda polis de Haziran üyelerini gözaltına aldı.

ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ
"Hırsız, katil AKP" sloganı atan Haziran üyelerine AKP’li bir saldırganın belindeki tabancayı göstererek bir Haziran üyesini öldürmekle tehdit etti. Tehditlerini sürdüren AKP’li çevreden gelen yurttaşların tepkileri üzerine bölgeden hızla uzaklaşırken, polis ise AKP’lileri koruma altına almayı tercih etti.

ÖNCE AKP, SONRA POLİS
Saldırıyı BirGün’e anlatan bir Haziran üyesi ise, AKP otobüsünün geçtiği sırada ‘Hırsız, Katil, AKP’ sloganları attıklarını belirterek “Yan tarafta bulunan AKP standında takım elbiseli birileri gelidi. Birisinin belinde silah vardı. Silahı göstererek ‘sizi öldürürüm’ dedi. Açtığımız standı dağıtmaya başladı. Ardından mahalleye gelen polis, saldırıda bulundu” ifadelerini kullandı.

Soma korkusu Birleşik Haziran Hareketi üyesi Ayhan Kaya ise yaşananları şu sözlerle anlattı: Birleşik Haziran Hareketi’nin 10 Mayıs'ta Soma’da bir mitingi var. Ona çağrı yapıyoruz, ayrıca laik, bilimsel eğitimle ilgili imza kampanyamız var onunla ilgili çalışma yapılıyor. AKP’liler arkadaşlarımıza saldırdı. Saldırı sonrası bir de polisler saldırdı. Arkadaşlarımızı gözaltına aldılar. Biz her hafta burada stant açtığımızda AKP buraya gelip bizi taciz ediyor. Demir’e tepki
Polisin ve AKP’lilerin Haziran üyelerine yönelik saldırısının ardından AKP standına gelen AKP’li Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise çevredeki yurttaşların tepkisiyle karşılaştı. Yurttaşlar Demir’e, ‘Hırsız, Katil, AKP’ sloganları atarak tepki gösterdi.

KÜÇÜK DÜŞMÜŞ!
AKP Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk ise parti üyelerinin saldırısını görmezden gelerek Haziran hareketi üyelerini suçladı. Görk'ün iddiaları ise şöyle:  “Kimliği meçhul demeyeceğim kimliği belli, hala ve hala maalesef Türkiye’nin eski geriye kötü günlerine dönmeyi isteyen haziran platformu adını verdikleri gezici, tencereci, tavacı bir ekibin arkadaşlarımızın üzerine yürüyüp arkadaşlarımızı darp etmelerinden kaynaklanan bir olay. Bu haziran platformundan 4 kişinin pankart açması neticesinde partimizi küçük düşürmeye yönelik ve arkadaşlarımızı gerçekten provoke etmeye yönelik bir pankart açarak bu olayların başlamasına neden olan kişilerden kaynaklanıyor.”