Haziran'a cadı avı sürüyor: Gebze üyesi Buğra Aydoğan da 'Hırsız, Katil Erdoğan' sloganı için tutuklandı!

Birleşik Haziran Hareketi’nin (Haziran) örgütleyicileri arasında yer aldığı ve 13 Şubat'ta başarıyla gerçekleşen Bilimsel ve Laik Eğitim Boykotu öncesi ve sonrasında gerçekleşen tutuklama dalgasında bugün bir kişi daha tutuklandı.

Haziran Gebze Meclisi'nden Arif Buğra Aydoğan akşam saatlerinde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Savcılar, daha önce farklı illerde tutuklanan diğer üç Haziran Hareketi üyesi gibi, Aydoğan’ı da eylem sırasında 'Hırsız, Katil Erdoğan' sloganı attığı için “cumhurbaşkanına hakaretle” suçladı.

Gözaltına alındığını Twitter’dan paylaşan Aydoğan, mesajında "Şimdi de emniyete gidiyoruz. Tekrar hatırlatmakta fayda var HIRSIZ KATIL ERDOĞAN!" ifadelerine yer verdi

Haziran Fatih Meclisi'nden Fırat Eskici ise, duvara, 'Hırsız, Katil Erdoğan' yazılaması yaptığı sırada gece 3 sıralarında gözaltına alındı
Eskici, diğer Haziran üyelerinin aksine savcıdaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Eskici'nin gözaltına alınması üzerine ise Birleşik Haziran Hareketi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Fatih'te Birleşik Haziran Hareketi üyesi Fırat Eskici Hırsız-Katil Erdoğan yazılaması yaptığı iddiasıyla gözaltında. Adliyeye sevk edilecek. Fırat Eskici ve diğer arkadaşlarımız hakaret etmemiştir, gerçekleri söylemiştir. Zindanları başınıza yıkacağız!" ifadelerini kullandı.

İzmir'de Haziran Yürütme Kurulu üyesi Kılıç gözaltına alındı!

Onur Kılıç'ın tutuklanmasında hukuk skandalı: Hakaret 'katalog suç' kapsamına alındı

Onur Kılıç protestosuna katılan Kadir Yavaş 'Erdoğan'a hakaret' gerekçesiyle tutuklandı

Bir Haziran üyesi daha tutuklandı, gerekçe yine aynı: Hırsız, katil Erdoğan!

Akhisar’da tutuklanan Şafak Kurt’un babasından AKP’lilere: Yürekleri varsa kendileri de yargılansın