Haziran'dan 'Krize karşı birleşik mücadele ve dayanışma ağları' forumu

"Krize karşı mücadelede yol haritamızı ve programımızı birlikte oluşturuyoruz" diyen Birleşik Haziran Hareketi, bugün 14.00’de Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde forum gerçekleştirdi.

Milletvekilleri, emek ve meslek örgütleri ve mahalle meclislerinden çok sayıda kişinin katıldığı forumda "Krizin faturasını ödemeyeceğiz, bunu birlikte başarabiliriz" vurgusu yapıldı.

haziran-dan-krize-karsi-birlesik-mucadele-dayanisma-aglari-forumu-525101-1.

Çağdaş Sanatlar Mekezi'nde gerçekleştirilen forumda şu ifadelere yer verildi:

-Haziran Ankara Meclisleri adına Soydan Kavraal : Krizin faturasını ödemeyeceğiz, bunu birlikte başarabiliriz. Haziran krize karşı sözünü ve eylemini burdan başlayarak oluşturacak.

-Selin Sayek Böke : Sokak sınıfa çağırıyor, bunun siyasetini oluşturmalıyız. Bu siyaset Meclis’in dört duvarının dışında, her yerdeki Meclis’lerle örülebilir.

-Batı Mahallesi Mahalle Meclis’inden Ali Topuz : Gezi’den bugüne devam eden bir mahalle meclisimiz var, mahallemizde sosyal sorunlara müdahil oluyoruz. Krize karşı bunu daha fazla yere taşımalıyız.

-İlhan Cihaner : Krizi halk iliklerine kadar hissediyor anca krizi sorun-gündem haline getiremiyoruz. Önce bunu yapabilmeliyiz, krizi geniş toplumsal kesimlerin tartıştığı bir sorun haline getirmeliyiz. Haziran, Meclisleri aracılığı ile bunu topluma yayabilir. Bunu yapabilirsek, tüm siyaseti de buraya çekebiliriz. Umutsuzluk ve yılgınlığı toplumun üzerinden atmamız gerekir, bunun için de kendi oluşturacağız güce güvenmeliyiz.

-Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Serpil Akpınar: Vergilerle kriz emekçi halkın sırtına daha da fazla yükleniyor, buna karşı da mücadele edeceğiz.

-KESK Genel Başkanı Aysun Gezen: Hergün daha derinden yaşadığımız kriz karşısında önümüzde iki görev duruyor: krizin nedenlerinin teşhiri, krizi yaratan sisteme karşı mücadeleyi örgütlemek ve krizin etkilerine karşı dayanışmayı güçlendirmek..

-Dr. Deniz Erdoğdu: Krizin etkisiyle bazı ilaçların geri ödemesi kaldırıldı, tıbbi cihaz ve ameliyat malzemelerinin alımında sıkıntılar yaşanıyor. Beslenme, ısınma, barınma gibi sağlığın sosyal bileşenleri de krizden doğrudan etkilenecek.

-100.Yıl Haziran Meclisi'nden Atakan Yılmaz: Krizi teşhir ederken dayanışma pratiklerini çoğaltmalıyız. Takas pazarları, dayanışma dersleri gibi örnekleri konuşmalı ve geliştirmeliyiz

-Batıkent Haziran Meclisi’nden Sefa Akın : Faturayı bize ödetiyorlar, ödetmeye başladılar. Yoksullaşıyoruz, emekçiler olarak kendimizi savunmamız gerekir. Mahallelerdeki birliğimize o yüzden ihtiyacımız var.

-Velider Ankara Şubesi Başkanı Hülya Daran Deveci: Devletin karşılaması gereken eğitim masrafları artarak velilerin sırtına yüklenmektedir; bu da velilerin ekonomik krizidir.

-Eğitimsen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan: Kriz ile birlikte en büyük saldırıyı kamusal eğitimde yaşayacağız. Kamusal ve bilimsel eğitim mücadelesinde dayanışmayı büyüteceğiz. Her mahallede bir okulumuz var, okulu dayanışmanın merkezi yapacağız.

-Hastanemi Kapatma Platformu'ndan Zeki Yalçındere: Eşit ve ulaşılabilir sağlık için verdiğimiz mücadele kriz döneminde daha da önemli olacak. İmza kampanyamıza desteğe ve dayanışmaya davet ediyoruz.

-Dikmen Haziran Meclisinden Gül Akgünlü: Mahallede dayanışma pratiklerini çoğaltmak için kahvelerde, evlerde bir araya gelerek neler yapabileceğimizi konuşmalıyız.

-Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir: Emeğe yönelik bir sol program mümkündür, dile getirilip yükseltilmelidir. Emekçilerle birlikte hayatı yeniden talep etmeliyiz.

-Keçiören 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı Ali Gölpunar: Krizin en büyük etkisi eğitime, sağlığa, temel gıdaya erişime. Dayanışma derslerini çoğaltmalıyız, her yerde yapmalıyız. Kooperatifleşme üzerine çabalamalıyız.