Haziran’dan oy hırsızlarına kötü haber: 7 Haziran’da sandıkta nöbetteyiz!

7 Haziran seçimlerinde sandıkta şaibe olabileceğine dair endişeler artarken, oy hırsızlarına Birleşik Haziran Hareketi’nden kötü bir haber var.

Birleşik Haziran Hareketi, oyların korunması amacıyla 7 Haziran’da sandıklarda nöbette olacakalarını duyurdu. Özellikle barajın varlığı nedeniyle son derece hassas bir seçime gidildiğini belirten HAZİRAN, “Her seçim döneminde gerek barajın varlığı gerekse de seçim güvenliğinin açık ya da örtülü şekilde ihlal edilmesi, seçme ve seçilme hakkını fiilen sınırlıyor. Eşit ve özgür bir seçimi ortadan kaldırıyor. Fiilen cumhurbaşkanınca anayasa ihlal ediliyor” ifadelerini kullandı.

Tüm yurttaşlara da oylarına sahip çıkması için çağrıda bulunan HAZİRAN’ın açıklaması şöyle devam etti:

“Birleşik Haziran Hareketi olarak barajın ortadan kaldırılması için verdiğimiz mücadelenin yanında 7 Haziran’da oyların korunması amacıyla sandık başında olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Birleşik Haziran Hareketi, karanlığa karşı aydınlık, sömürüye karşı eşitlik, faşizme karşı özgürlük mücadelesi yürüten ve Haziran Türkiyesi’ ni kurma iradesi ile yola çıkan binlerce yurttaşıyla 7 Haziran’da seçim usulsüzlüklerinin, oy hilelerinin karşısında olmakla kalmayacak bunları müşahit olan üyeleri ile örgütlü bir şekilde durdurmaya da çalışacak.

Özellikle bu seçim döneminde bu yurttaşlık görevinin yerine getirilmesine en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Birleşik Haziran Hareketi olarak tüm halkımızı bu göreve davet ediyoruz.”