Uşak Birleşik Haziran Hareketi, Uşak Belediyesi tarafından suya yapılan yüzde 50 zammı protesto etti

HAZİRAN’dan su zammı eylemi

BERKAY SAĞOL

Uşak’ta eski belediye başkanı Nurullah Cahan döneminde yaşanan yolsuzlukların faturasını halka ödetmeye çalışan Uşak Belediyesi, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren suya yüzde 50 zam yapma kararı aldı. Belediyenin zam kararı halk tarafından tepkiyle karşılandı.

Birleşik Haziran Hareketi Uşak’ta su zammına tepki amacıyla eylem gerçekleştirdi. Uşak Kent Meydanı’nda başlayan yürüyüş Uşak Belediyesi’nin önünde sona erdi.

haziran-dan-su-zammi-eylemi-660854-1.

“BELEDİYENİN BORCUNU ÇALANLAR ÖDESİN”

Basın açıklamasını Haziran Uşak Sözcüsü Funda Öz Akcura yaptı. Uşak Belediyesi sayesinde yüzde 50 su zammı ile, doğrultamadığımız belimiz bir kez daha bükülecek diyen Öz Akcura, “31 Mart seçimlerinden bugüne şehrin en ücra köşelerinde bile Uşak Belediyesinin düştüğü borç batağından bahsediliyor. Yine geçen günlerde Belediye Başkanının makam aracı da dahil Belediyeye haciz geldiği basında ilk haberdi. Ama bu Uşak Belediyesi’ne, belediyenin borçlarını ödemek için halkın yaşamsal ihtiyaçlarına zam yapma hakkını asla vermiyor” diye konuştu. Su zammının derhal alınmasını gerektiğini belirten Öz Akcura, “Biz bugün Uşak Belediyesinin borcunun yüzde 50 su zammıyla Uşaklıların sırtına yüklenmesini kabul etmiyoruz. Dünyada, temel insan hakkı olan suyun ücretsiz olmasının tartışıldığı bu günlerde, su üzerinden borç-alacak hesabı yapılmasını reddediyoruz. Belediyenin borcunu halk değil çalanlar ödesin” şeklinde konuştu.

haziran-dan-su-zammi-eylemi-660856-1.

cukurda-defineci-avi-540867-1.