Kadıköy’de Haziran Hareketi’nin standına saldıran polis, 6 kişiyi gözaltına aldı. Olayın ardından stand daha kalabalık bir şekilde faaliyetini sürdürdü

Haziran’ı engelleme çabası sonuçsuz kaldı

MERT GÜMÜŞ

Birleşik Haziran Hareketi’nin İstanbul Kadıköy Altıyol’da kurduğu standa polis saldırdı. Haziran Hareketi üyelerinin 1 Mayıs çalışması kapsamında açtığı standın kaldırılması için baskıda bulunan polis, Haziran üyelerinin standı kaldırmamak için direnmesi üzerine 6 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınan isimler bugün savcılığa çıkarılacak.
Olayı BirGün’e anlatan Haziran Hareketi üyeleri, stantta bulunan ‘Hırsız katil Erdoğan’ dövizinden polislerin rahatsız olduğunu, çalan müziği bile susturmaya çalıştıklarını söyledi.

ERDOĞAN DÖVİZİ İÇİN
Kadıköy’de dün öğlen saatlerinde Birleşik Haziran Hareketi üyelerince örgütlenme amacıyla açılan stant, polis saldırısına uğradı. Açılan stantta çalışma yürütenlerden Yusuf Sevgen ve Ozan Doğan yaşananları anlattı.
Standı açtıklarından beri polisin kendilerine sürekli sözlü olarak tacizde bulunduğunu belirten Yusuf Sevgen, “İlk andan beri sürekli olarak sivil polisler etrafımızda dolaşmaya başladı. Standı kaldırmamızı istediler. Gerekçe olarak da ‘Hırsız katil Erdoğan’ dövizimizi gösterdiler. Standı kaldırmamamız üzerine ise arkada bekleyen çevik kuvvet ekiplerine haber verdiler. Ekipler standımıza saldırarak 6 arkadaşımızı gözaltına aldılar” şeklinde konuştu. 
Polisin iki gündür stantlarına sözlü saldırıda bulunduğunu belirten Ozan Doğan ise “Standı ilk açtığımızda polis ‘Kapatın burayı, cumhurbaşkanımıza hakaret etmeyin’ diyerek gün boyu bizi kamera ile kayıt altına aldı” dedi. Stantta çalan müziğin bile polis tarafından susturulmaya çalışıldığını belirten Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Açtığımız müziği bile kapattırmaya çalıştılar. Daha sonra ‘cumhurbaşkanımıza katil diyemezsiniz’ diyerek bize saldırdılar. Kadın arkadaşlarımızı yere yatırarak ters kelepçe taktılar.”

PROTESTO EDİLDİ
Olayın ardından Birleşik Haziran Hareketi standa sahip çıkmak ve basın açıklaması yapmak  üzere saat 17.00’de Boğa Heykeli’ne çağrı yaptı. Polis saldırısından hemen sonra yapılan çağrının ardından standın daha kalabalıklaşması dikkat çekti. Kitlesel bir şekilde standa gelenler, “Hukuk bittiyse Haziran başlar” ve “Katil hırsız Erdoğan” sloganlarını attı. Haziran Hareketi üyeleri Kadıköy sokaklarında polis saldırısını protesto etmek amacıyla bir yürüyüş de gerçekleştirdi.