HDP Ekonomi Komisyonu, bayram ikramiyelerinin 2 bin liraya çıkarılması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.

HDP: Bayram ikramiyeleri 2 bin liraya yükseltilsin

HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcası Garo Paylan, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, bin 100 lira olan emekli bayram ikramiyelerinin 2 bin liraya çıkarılması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.

Emekli bayram ikramiyelerinin artırılmasını öngören 3 maddelik, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi veren vekiller, “Ülkemizde milyonlarca emekli ve Yaşlılık Aylığıyla geçinen yurttaşımız, derin ekonomik kriz koşullarında, yüksek enflasyon ve rekor zamlara rağmen, açlık sınırının dahi altında kalan bir gelirle adeta yaşam mücadelesi vermektedir. Bu koşullarda, emekli yurttaşlarımızın yılda sadece iki kez faydalanabildiği bayram ikramiyelerinin 1.100 TL olarak kalması ve Yaşlılık Aylığı alan bir milyona yakın yurttaşımızın bayram ikramiyesi alamaması kabul edilemez” dedi.

Vekiller, emekli bayram ikramiyelerinin 2 bin liraya yükseltilmesi gerektiği Yaşlılık Aylığı ile geçim sağlayan yurttaşların da bayram ikramiyesi ödenmesi gerektiğini dile getirdi.