HDP'den 'yeni yargı paketi' eleştirisi

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan mecliste düzenlediği basın toplantısında, 27. Dönem 3. Yasama Yılı'nın yarın başlayacağını anımsattı. Kurtulan, "Geçmişte yaptığımız gibi önümüzdeki yasama yılında da halkın iradesini en güçlü şekilde temsil edeceğiz." dedi.

'AKP İÇİNDE YARGI PAKETİNİN PARTİMİZE VERİLMESİYLE İLGİLİ TARTIŞMA YAŞANDI'

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında yargı paketinin işleyiş olarak tüm parti gruplarına verilmesi gerektiğinin altını çizerek,

“Ancak AKP’nin bir yetkilisi HDP’ye vermeyeceğiz dedi, bir yetkilisi vereceğiz dedi. Gittiler, geldiler. HDP’ye verip vermeme konusunda bir tartışma yaşandı. HDP’ye yine burada bir ayrımcı politikaya maruz bırakıldı, yeni yasama yılının başında kamuoyu böyle bir durumu tekrar deneyimledi. Tüm partilere grup başkanvekilleri başkanlığında bir heyetle verdikleri paketi, partimize bir memurla gönderildi” diye konuştu.

'MECLİSTE EN GÜÇLÜ MUHALEFETİ HDP'DEN GÖRECEKLER'

Kendilerine sunulan pakette yer alan düzenlemeleri değerlendiren Kurtulan, "Yargı siyasetin bir aracı haline dönüşmekten kurtulmadığı, HSK'nin mevcut durumu değişmediği, Terörle Mücadele Kanunu kalkmadığı sürece bu ülkedeki tüm bu makyaj tazeleme girişimleri asla adalete olan güvene katkı sunmayacaktır. Mecliste en güçlü muhalefeti HDP'den görecekler" şeklinde konuştu.